Vučić nikad oštriji: Neću dozvoliti da oni koji su nas bombardovali 1999. sada dovrše posao u Srbiji koji tada nisu odradili!

23
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za TV Prvu da će u nedelju kada se održavaju izbori u četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije biti užasan dan za demokratiju i težak dan za srpski narod.
Kako tvrdi, tog dana će zvanično biti obilježena sramota Evrope i svijeta zbog onoga što su organizovali i što čine.

 

Objasnio je i zašto Srbi ne žele da učestvuju na izborima.

– Srbi su napustili institucije ne zbog svog hira, već zato što je protivpravno smijenjen Đurić, osuđen Teodosijević, zbog hapšenja, što su prvi put pucali na Srbe, pa onda i u Štrpcu na dječiću, pa sada i na Jovanovića. Posle svih pritisaka, izgradnje četiri baze na severu, svakodnevno maltretiranje vezano za tablice, provociranje Srba, oni su rekli mi 9 godina učestvujemo na izborima, a vi 10 ne formirate ZSO. Oni su rekli vi formirajte – mi ćemo da učestvujemo na izborima. Ovo je sramota Kvinte što se dešava. Oni će da održe izbore i da ih podrže. Ovdje nema ni legaliteta – kazao je Vučić i dodao:

– Oni rade svi to zajedno jer moraju tzv. Kosovo da podrže i Srbiju da slome. To im je jedini cilj. Oni možda mogu da slome mene, ali im ja neću dozvoliti da slome Srbiju. Jer je ovo nešto najodvratnije i najpokvarenije što su mogli da urade, zato što kada neko drugi bude predstavio iz srpskog upravljačkog tipa nacrt ZSO, onda će Kurti da kaže da na sjeveru nema srpskih opština za to. Kurti će biti gradonačelnik i Leposavića i svega. Reći će kako da bude ZSO, kad niko sa sjevera ne želi. Sve su to podli i prljavi trikovi -poručio je Vučić.

On je osvrnuo na jučerašnji susret sa švedskim šefom diplomatije.

-Vidjeli ste šta sam rekao Šveđanima. Napao da uvedem sankcije, i samo to… Dosadilo mi je to pitanje. Ja stanem, spustim glavu, podignem glavu…Svi samo ponavljaju da uvedeš sankcije. Taman mislim da se završi sa tim, opet ista tema. To pitanje sam čio milion puta, trudim se da budem pristojan i to je sve. I kažem ono što sam rekao našem narodu. Da je naša zemlja suverena i nezavisna, da sama donosi odluke – rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija ne može da uđe u NATO jer NATO ugrozio nas.

– Kao predsjednik  moram da vodim računa o interesima zemlje, a nekada bih vrlo rado opsovao sa nekima koji nisu pristojni. Moram da vodim računa. Ali da oćutite, da ne kažete ništa na ovo, ovo će ućiti u istoriju svjetske blamaže, da imaju 2 posto namještenu izlaznost, a da se kaže legalni i legitimni izbori. Pozivam građane sjevera KiM-a da budu mirni, da ih ne pogledaju, da vide prezir u očima Srba, da ih ne napadaju ni na jednom mjestu. Neka oni svoj najodvratniji posao obave, onda ćemo bar znati da imamo posla sa čistom okupacijom. Onda ćemo da vidimo koliko će da nas lažu oko ZSO. Prstom nećemo mrdnuti – rekao je Vučić.

Oni nas zavitlavaju svi, konstatovao je on.

– Kurti zna da su oni na njegovoj stranu, jer kada vam neko pusti ovakve izbore, znate da možete šta hoćete. Pošto ne mogu da se iživljavaju na velikoj zemlji, onda će na nama. Ok, shvatili smo da je vrhunac demokratije da izađe dva posto i da se glasa u policijskim kontejnertima – navodi Vučić i dodaje:

– Nama to nameće mnogo problema, znamo da ne možemo da sprečimo njihovo članstvo u Savjetu Evrope. Samo da su oni ispunili ZSO, mi nikoga nismo lagali i obmanjivali. Ja ne vjerujem više da mi sada kažu da je pola 10 , ja ću da kažem jutro je. Sve vrijeme je samo bilo kako će Srbiju da unize – rekao je predsednik i pitao šta toliko imaju protiv Republike Srpske.

– Hoćete da iskoristite period rata u Ukrajini da pregazite jednu malu zemlju, koja danas ima šta da izgubi – upitao je Vučić.

Uskoro opširnije…

23 Comments
  1. Ana komentariše

    Vucic ce da zastiti narod na KiM

  2. Tito komentariše

    Sa njima ništa ne želimo, jer su to lopovi belosvetski

  3. Marija komentariše

    Bravo, tako je Predsedniče, tako se pravi Predsednik ponaša

  4. Esa komentariše

    Nas bombardovali a sada Rusiji zavode sankckje za isto delo

  5. Miki komentariše

    Sjajno predsedniče Vučiću uz Vas smo bodrimo Vas.

  6. Tanja komentariše

    Srbi na Kosovu i Metohiji trpe godinama maltretiranje a Evropsks zajednica je slepa. Oni podržavaju jedino Priština šta radi. Gde je tu demokratija

  7. Tanja komentariše

    Tako je Aleksandre Vucicu!!! Kada ce za NATO vaziti demokratija i da se sve resava mirnim putem i dogovorom a ne agresijom koju niko ne spominje! Tvoj je narod uz tebe Vucicu!!!!

  8. Miki komentariše

    Nedelja će biti mnogo težak dan za Srbe na KiM, neće učestvovati na izborima. Izdržite braćo, niste sami.

  9. nevena komentariše

    Evropa je nanela veliku nepravdu Srbiji. Sramno

  10. Srđan komentariše

    Ko god da bude izabran na lokalnim izborima na KiM, neće imati legitimitet.

  11. Ena komentariše

    Najvažnije je sačuvati mir i ne reagovati na provokacije, bez obzira na svu nepravdu koju doživljavamo.

  12. Jana komentariše

    Vučić itekako brine o svom narodu i državi, nikada neće dozvoliti da se loše stvari dese narodu i samoj državi! Čuva mir i stabilnost!

  13. Jovan Stanić komentariše

    Priznanjem rezultata lokalnih izbora 23. aprila na KiM međunarodna zajednica produbljuje krizu.

  14. Boban Kostić komentariše

    U opštinama u kojima je 96% srpskog stanovništva, izlaznost na lokalnim izborima na KiM 23. aprila će biti u nivou statističke greške.

  15. Ana komentariše

    Teska vremena su pred nama. Podrška predsedniku.

  16. Marko komentariše

    Bravo predsedniče Vučiću, samo oštro i jasno, ne može se oćutati na očiglednu nepravdu i besramne laži.

  17. Mici komentariše

    Svi vrse pritisak na Srbiju, ali hvala Vucicu sto odoleva tim pritiscima I svim silama I srcem brani svoju zemlju!

  18. marko komentariše

    bravo za presednika vucica sto svoj stav neda nikome da pogazi i treba da se nedamo samo uz vas presednice.

  19. qyu komentariše

    Zasto ti više ne vjeruje,jel Basta i dalje ministar ???

  20. Slavko komentariše

    Oni rade svi to zajedno jer moraju tzv. Kosovo da podrže i Srbiju da slome.

  21. Vuk komentariše

    Zato su postavili tebe da završiš posao za njih.

  22. Sonja komentariše

    NATO je ugrozio Srbiju nema rasprave o tome.

  23. Djujic komentariše

    Po savjetu Tonija Blera i Gerharda Sredera !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.