Popović: Srbija i mi smo favoriti za plasman na EP

0

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović prokomentarisala je rivale koje su „lavice“ dobile na žrijebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a riječ je o selekcijama Srbije, Turske i Bugarske.

„Realno je da smo uz Srbiju favoriti kvalifikacione grupe, i da će naši međusobni dueli odlučivati o prvom mjestu. Srbija je igrala protiv Turske u baražu za Svjetsko prvenstvo, i u tom dvomeču, koji je odigran nedavno, vidjelo se kolika je razlika između tih timova, odnosno da je Srbija mnogo bolja“, izjavila je Popović.

Kako je dodala, „mnogo je vremena do oktobra i početka kvalifikacija“.

„Prvo moramo da vidimo raspored, ali jasno je da će ti mečevi u kvalifikacijama biti značajni, jer će nakon njih uvijek uslijediti neki važan izazov. U oktobru, naime, imamo kvalifikacione mečeve koji su priprema za Svjetsko prvenstvu, dok u februaru imamo dva duela koji su uvertira za olimpijski kvalifikacioni turnir. Turska i Bugarska su po kvalitetu iza nas, ali sigurno je da će biti borbene. Oni se neće predavati, jer je Evropsko prvenstvo prošireno, i svako vidi svoju šansu“, rekla je Popović.

Prve dvije selekcije iz osam kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije izboriće plasman na EP 2024. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.