Bečić čestitao Ramazanski bajram: Želim da svete dane pred nama provedete u blagostanju

0

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, Reisu Islamske zajednice Rifatu ef. Fejziću i svim pripadnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori i dijaspori, upućujem najsrdačnije čestitke, uz želje da vam bajramski dani budu ispunjeni zdravljem, radošću i blagostanjem, saopštio je Aleksa Bečić, predsjednik DCG.

„Ramazanski bajram je jedan od najvećih islamskih praznika, kojim se obilježava kraj mjeseca posta, mjeseca zahvalnosti i odricanja, te su bajramski dani još jedna prilika da afirmišemo naše tradicionalno gostoprimstvo, međusobno uvažavanje, poštovanje i solidarnost. Podsjeća nas koliko je važna tradicija i kultura Islamske zajednice u Crnoj Gori, da je ona dio identiteta crnogorskog društva i kao takva predstavlja nadahnuće da njegujemo multietnički i multikonfesionalni sklad, što su najveća civilizacijska dostignuća.

Želim vam da ove svete dane pred nama, provedete u blagostanju sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima, da dosadašnja plemenitost i tolerancija budu odlike koje će se njegovati i u budućnosti“, poručio je Bečić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.