Jokić dvostruki MVP NBA lige

0

Prema najnovijem renkingu, ujedno i poslednjem za regularni deo ove sezone, Nikola Jokić preuzeo je lidersku poziciju od centra Filadelfija Seventisiksersa Džoela Embida. Kao trećeplasirani završio je Janis Adetokumbo.

Denver je preuzeo lidersko mjesto na Zapadu u decembru i sigurno su ga zadržali, dok je Jokić propustio pet od poslednjih sedam utakmica zbog povrede, a Embid je dodao gas kako bi pre prešao liniju finiša. Jokić je sezonu završio kao treći najbolji asistent u prosjeku sa 9.8 asistnecija po meču, drugi po prosječnom broju skokova (11.8), dok vodi po broju ukradenih lopti u konkurenciji centara (1.3).

Njegov rejting efikasnosti je 31.51, što ga čini 11. u NBA ligi, dok je Embid dva mjesta iza sa 31.39. Dok se MVP nagrada dodjeljuje za regularni dio sezone, čujemo da Jokić nije dovoljno učinio u plej-ofu. Sada, Nagetsi ulaze u prvu rundu potpuno zdravi po prvi put od sezone 2020/21″, stoji u tekstu na sajtu NBA lige.

Jokićev dosadašnji prosjek sezone jeste 24.5 poena po meču, 11.8 skokova i 9.8 asistencija. S druge strane, Džoel Embid ima učinak od 33.1 poen po utakmici, 10.2 skoka i 4.2 asistencije. Ali, drugi brojni statistički i timski parametri su na strani srpskog centra.

Međutim, ovo ne mora da znači ništa u konačnici jer će presjeći izbor novinara, te je prestižnom priznanju bliži – barem prema agendi koja je postavljena u poslednje vrijeme – Džoel Embid.

Jokić je dvostruki uzastopni MVP NBA lige.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.