Barani ostvarili zacrtani cilj, sa Cedevita Olimpijom zatvaraju 25. rundu ABA lige

0

Košarkaši Mornara i Cedevita Olimpije spustiće večeras od 19 sati u „Topolici” zavjesu na 25. kolo ABA lige. Barani su ostvarili primarni cilj, izborili su opstanak u elitnom rangu regionalne košarke i rasterećeno čekaju duel sa „zmajevima”.

Ovo je još jedan u nizu duela sa ekipa koje se nalaze u samom vrhu ABA lige. Godinama unazad Cedevita Olimpija sastavlja tim za samu završnicu, a i ove sezone su pokazali da mogu pobijediti i favorizovane beogradske „vječite“ rivale. Mi smo naš zacrtani cilj za ovu sezonu izvršili. Na igračima je da u utakmicama koje su ostale do kraja daju svoj maksimum i da iskoriste minutažu koja se otvorila odlaskom određenog broja igrača”, rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević.

Barani bi pobjedom mogli pomoći zemljacima iz Budućnosti, pošto se Podgoričani bore sa Ljubljančanima za treću poziciju na tabeli.

U seriji smo teških utakmica, ali na našu sreću opstanak je osiguran i to bez igranja potencijalnog baraž meča. Imali smo dosta vremena za odmor. Igranje protiv ekipe kao što je Cedevita Olimpija je izazov za sve nas i nadamo se da ćemo mi, prije svega, odraditi šta je do nas, a i da će naša publika uživati u dobroj košarkaškoj predstavi”, kazao je centar Mornara, Marko Pecarski.

Rezultati – petak: Split – MZT 74:77; subota: Cibona – Zadar 63:89, Mega – Budućnost 76:68; nedjelja: Borac – Crvena zvezda 82:87; ponedjeljak: SC Derbi – FMP 84:74, Partizan – Igokea 89:74; utorak: Mornar – Cedevita Olimpija (19).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.