Lazić: Mega je mlada i energična ekipa

0

Sezona ABA lige ulazi u foto-finiš, samim tim i trka košarkaša Budućnosti sa što boljom pozicijom pred ple-of, konkretno trećom. „Plavi” imaju pobjedu više od četvrtoplasirane Cedevita Olimpije, tako da serija pobjeda (osam zaredom) mora biti nastavljena i na gostovanju Megi u Sremskoj Mitrovici, večeras u 19 časova.

Očekuje nas jako teška utakmica, prvenstveno jer je ekipa Mege jako mlada i igraju sa dosta energije. Nadam se da ćemo ispoštovati dogovor iz svlačionice i sa sastanaka. Vjerujem da ćemo da damo sve od sebe i ostvarimo veoma važnu pobjedu protiv ekipe koja nam može biti protivnik već u četvrtfinalu ABA lige”, rekao je krilni košarkaš Budućnosti, Aleksandar Lazić.

Nije ni Mega bez ambicija. „Fabrika talenata” želi da osigura šesto mjesto i tako izbjegne evroligaše, Crvenu zvezdu i Partizan u četvrtfinalu plej-ofa.

Pred nama je veoma bitna i zahtjevna utakmica. Očekujemo težak susret koji moramo da otvorimo maksimalno motivisano i koncentrisano. Iskusna ekipa koja zna da prepozna svoje prednosti, tako da moramo biti spremni i da odigramo sa velikom energijom čitavih 40 minuta. Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina i da uz pomoć publike da upišemo pobjedu i da učvrstimo poziciju na tabeli pred plej-of”, rekao je mladi košarkaš Mege, Andrija Grbović.

Rezultati – petak: Split – MZT 74:77; subota: Cibona – Zadar (17), Mega – Budućnost (19); nedjelja od 19.30: Borac – Crvena zvezda (19.30); ponedjeljak od 18: SC Derbi – FMP, Partizan – Igokea (20); utorak: Mornar – Cedevita Olimpija (19).

Trenutni plasman: Partizan 21-2, Crvena zvezda 19-3, Budućnost 17-6, Cedevita Olimpija 16-7, FMP 13-11, Mega 12-12, Split 10-15, Zadar, SC Derbi 10-14, Cibona 9-15, Igokea 9-14, MZT 6-19, Borac 6-18, Mornar 7-15.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.