Najtrofejniji evropski trener: Nebitno je na koga ćemo u plej-ofu

0

Osam godina bez Evrolige i već po povratku – plej-of. Veliki uspjeh ostvario je Partizan ove sezone, pobjedom u Monaku obezbijedio mjesto među osam najboljih timova Evrope, pa je samim tim i Željko Obradović, arhitekta uspjeha Parnog valjka bio prezadovoljan poslije utakmice u Kneževini.

Šta reći. Prije svega, srećan sam što smo pobijedili večeras i što smo među osam najboljih u Evropi. Svaka čast mojim igračima na svemo što su do sada uradili. Bila je ovo teška utakmica protiv tima koji je već u prva četiri i imaće prednost domaćeg terena u plej-of seriji„, rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Zahvalio se devetostruki prvak Evrope i navijačima koji su i na ovom gostovanju pružili veliku podršku ekipi.

Čestitke i njima, ali i našim ljudima, koji su naša moć, koji pokreću tim, gdje god da igramo. Imamo toliko navijača koji su i ovdje bili večeras da nas podrže. To nam daje snagu da budemo na nivou na kojem je potrebno”.

Strateg crno-bijelih ističe da nije upoznat sa time ko bi mogao da bude potencijalni rival njegovom timu u plej-ofu, ali i priznao da ne mari previše za to.

Upravo su me informisali da ne možemo da budemo osmi. Možemo da budemo peti, šesti ili sedmi, ali to nije bitno. Igraćemo na nivou na kojem smo već bili”.

Sa prognozama o plasmanu među četiri najbolja nije želio da se zaleće.

Prerano je to. Da vidimo gdje ćemo biti i šta ćemo biti”, spušta loptu Obradović.

Rezultati 33. kolačetvrtak: Crvena zvezda – Olimpijakos 87:79, Žalgiris – Makabi 68:67, Fenerbahče – Anadolu Efes 103:86, Valensija – Virtus 79:68, Real Madrid – Virtus 79:68, Baskonija – Asvel 120:100; petak: Panatinaikos – Alba 84:88, Olimpija Milano – Barselona 84:76, Monako – Partizan 84:88.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.