Carević tvrdi: Svi “sporni” objekti uknjiženi u katastar, porez mi se naplaćuje uredno

1

Bivši predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević, istakao je u emisiji “Okviru” na TVCG da je na lokalitetu Krimovica gradio uz pratnju i komunikaciju sa državnim organima. Carevića, takođe, sumnjiče za uzurpaciju državnog zemljišta i pred kotorskim tužilaštvom pokrenut je postupak.

“Radio sam javno, po uputima i uz komunikaciju sa Ministarstvom poljoprivrede. Čak sam i dobijao pohvale. Da sam radio kako treba govori činnjenica da su svi objekti uknjiženi u katastar, da mi se porez naplaćuje i da su predati za proces legalizacije”, rekao je Carević.

Naglasio je da se radi o pomoćnim objektima, za podsticaj poljoprivrede, a da je Opština Kotor, u junu 2016. godine, donijela odluku da su u pitanju objekti od posebnog značaja za poljoprivredu i otvaranje novih radnih mjesta.

“Postavlja se pitanje ko je kriv – da li onaj ko je postavio bombu ili onaj ko je ugazio u nju. Ne možete da kažete da nema plana, jasno sam dobio upute kako da radim. Ako sam radio suprotno zakonu, zašto me neko nije zaustavio i osporio moj rad”, saopštio je Carević i dodao da se radi o diskreditaciji njegove kompanije i porodice i manipulaciji MANS-a.

Poručio je da ima sva odobrenja za rad, te da je uočljiva linija između njegove i državne imovine.

Ima, kako je kazao, urednu dokumentaciju za postavljanje objekata.

“Dobijao sam saglasnost da radim urednom, Opština Kotor mi naplaćuje porez…”, rekao je Carević, između ostalog.

Ministarka Ana Novaković Đurović kazala je da je inspekcija bila na terenu i zapisnike o Krimovici prosljeđivala na dalju nadležnost.

“Zakon je jednak za sve”, istakla je ona.

1 Comment
  1. Djujic komentariše

    Dostojan !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.