Muk: DPS neće imati dovoljno vremena za ozbiljniju kadrovsku reformu i programsko osvježenje uoči parlamentarnih izbora!

0

Predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa Stevo Muk kaže da je Đukanovićev odlazak sa mjesta predsjednika DPS-a šok za značajan broj birača, koji su baš u njemu vidjeli razlog da glasaju za tu stranku.

Kako je naveo Muk za Vijesti, Đukanovićeva ostavka za DPS nosi neizvjesnost jer dolazi nakon ubjedljivog izbornog poraza i u susret skorim parlamentarnim izborima.

– Đukanovićevo povlačenje, odnosno proces “hlađenja” od poraza i “zagrijavanja” i ohrabrivanja za novi izborni ciklus, poklapa sa jednom posve novom situacijom, u kojoj se novo rukovodstvo bira u najmanje povoljnim političkim okolnostima. Bez obzira da li će parlamentarni izbori biti održani u junu ili par mjeseci kasnije, čini se da DPS neće imati dovoljno vremena za ozbiljniju kadrovsku reformu i programsko osvježenje. Odlazak Đukanovića sa funkcije predsjednika stranke, neminovno će otvoriti neizvjesne procese konkurencije među različitim i suprotstavljenim grupacijama unutar stranke – ocijenio je Muk.

On napominje da još uvijek nije izvjesno u kojoj mjeri će Đukanović iz sjenke upravljati partijskim procesima i da li će mu to dozvoliti iskusni DPS-ovi kadrovi

– Na kraju, hoće li mu to dozvoliti djelovi iskusnijih stranačkih funkcionera koji namjeravaju da nastave učešće u partijskom i političkom životu, ali i mlađi kadrovi koji žele da preuzmu odgovornost za dalje vođenje partije, bez rezervi i ograničenja. Ishod unutarstranačkih izbora i stepen prihvaćenosti ishoda, pokazaće i da li je ta partija sposobna da nastavi život ucijelo bez autoriteta Đukanovića, ili će iz nje nastati neke nove političke stranke – poručio je Muk.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.