Djurent i Pol donijeli prevagu Sansima protiv Denverovih rezervista: Embid ispod MVP nivoa

0

Igra nerava viđena je u duelu Finiksa i Denvera. Gotovo da su cijeli meč ekipe igrale koš za koš, pošto do samog finiša nijedan od rivala nije imao prednost veću nego šest poena. Na kraju, domaći Sansi uspjeli su da vežu seriju 9:0 i pobjegnu na konačnih 119:115.

Ne mijenja ovaj ishod ništa na tabeli Zapadne konferencije. Denver će u plej-of kao prvi, Finiks kao četvrti, a uprkos porazu Majk Meloun može biti zadovoljan izdanjem svog tima jer je zahuktalim Sansima na megdan poslao rezerviste.

Igrao je Denver bez Nikole Jokića i još četvorice startera, dok su na drugoj strani bili raspoloženi Kris Pol i Kevin Djurent. Zajedno su gostima spakovali 54 poena (Djurent 29, Pol 25), od kojih 13 trojkama. Bilo je to i najjače oružje Finiksa u ovom meču. Čak 17 puta, doduše iz 36 pokušaja, pogodili su izabranici Montija Vilijamsa šut za tri poena. Na drugoj strani, Denverovi igrači bili su precizni samo osam puta iz 23 pokušaja.

Iako nije bio najefikasniji u svom timu, Kris Pol nosi najveće zasluge za pobjedu, jer je učestvovao kod svakog poena u pomenutoj seriji kojom je rešeno pitanje pobjednika, Što koševima, što asistencijama, kojih je na kraju i imao samo dvije, uz šest skokova.

U odsustvu Jokića, Gordona, Marija, Portera i Kaldvel-Poupa, ulogu lidera u timu Nagetsa preuzeo je Brus Braun. Bivši šuter Detroita i Bruklina meč je završio sa 31 poenom, što je daleko iznad njegovog proseka ove sezone (11.2).

Denveru je do kraja ligaškog dijela ostalo još da odigra protiv Jute u gostima i Sakramenta kod kuće, dok će Finiks sjajan niz od osam uzastopnih pobjeda po dolasku Kevina Djurenta iz Bruklina pokušati da nastavi u duelima sa timovima iz Los Anđelesa. Prvo protiv Lejkersa u gostima, pa Klipersa pred svojim navijačima.

Nakon što je sa 52 poena, 13 skokova i 6 asistencija dominirao parketom protiv Bostona, Džoel Embid je pružio skromnu partiju u susretu sa Majamijem – 21p, 6sk, 2as. Posebno skromnu u poređenju s učinkom Nikole Jokića ove sezone (24.8 poena, 11.9 skokova, 9.8 asistencija).

Izjavio je Embid nedavno da Seventisiksersi imaju veće ambicije od toga da on poslije dvije godine vladavine srpskog centra preuzme priznanje za najkorisnijeg igrača osnovnog dijela NBA lige, međutim, protiv gostiju sa Floride niti je Kamerunac pokazao da zaslužuje MVP priznanje, niti je Filadelfija odigrala šampionski. Ubjedljiv poraz od skoro 30 razlike (101:129), i to kod kuće, nije nešto što bi tim najviših ambicija smio sebi da dozvoli, bez obzira što je plasman u osminu finala uveliko obezbijeđen.

Imali su gosti veći motiv, jer i dalje jure za Bruklinom u namjeri da preskoče baraž, a upravo je Filadelfija ta koja bi u poslednjem od preostala dva meča ligaškog dijela mogla da im pomogne. U slučaju da odigra ozbiljnije nego večeras…

Sjajnom zonskom odbranom gosti sa Floride zatvorili su prilaze svom košu, a sa 18 pogođenih trojki iz 39 pokušaja napunili koš rivala. Već u prvoj četvrtini Majami je stigao do dvocifrene prednosti (41:31), koja je u nastavku meča samo rasla. U finišu treće dionice uspjela je Filadelfija da smanji na -13, ali je uslijedio novi bijeg ekipe Erika Spolstre do konačnih 28 poena razlike.

Vidjevši da njegovi izabranici neće uspjeti da nadoknade zaostatak, Dok Rivers je riješio da odmori svoje najbolje igrače, pa Embid ima kakav-takav alibi u 30 minuta provedenih u igri, što je svakako bilo najviše od igrača domaćeg tima.

I sa 21 poenom bio je najefikasniji igrač Filadelfije, ispred Džemsa Hardena sa 14. Na drugoj strani prednjačili su Džimi Batler i Tajler Hiro koji su ubacili po 24.

Rezultati: Orlando – Klivlend 94:118 /Sagz 22 – Grin 21/, Filadelfija – Majami 101:129 /Embid 21 – Batler 24, Hiro 24/, San Antonio – Portland 129:127 /Bates-Diop 25 – Noks 24/, Juta – Oklahoma 98:114 /Dan 22 – Gildžes-Aleksander 22/, Finiks – Denver 119:115 /Djurent 29 – Braun 31/.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.