Funkcioner Bošnjačke stranke: Sviđa nam se Milatovićev stav oko Kosova

1

Potpredsjednik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović kazao je da su, iako su podržali Mila Đukanovića, iz ovog političkog subjekta imali prijatan razgovor i sa Jakovom Milatovićem prije nego što su se predsjednički izbori održali, te da su on i Evropa sad još uvijek nepoznanica na političkoj sceni Crne Gore.

Mi Milatovića pamtimo iz vremena apostolske vlade kada se ne možemo pohvaliti rezultatima koji su postignuti, pogotovo ne u dijelu kada je u pitanju bošnjački narod. Znamo da tamo nije bio nijedan ministar iz reda manjinskih naroda, sve su institucije očišćene od bošnjačkih kadrova i ne samo kadrova iz Bošnjačke stranke nego generalno iz reda Bošnjačkog naroda. Nije nam to ulilo povjerenje da mu damo podršku”, rekao je Ćorović.

Naglasio je da je prijatno iznenađen stavovima Jakova Milatovića po pitanju članstva u NATO, kao i time da je dao jak stav da će Crna Gora biti još kvalitetniji partner u NATO -u.

Takođe svidio nam se stav da je Kosovo* završena priča i da s eto pitanje neće više pokretati. Ako nastavi tim putem svakako može očekivati podršku Bošnjačke stranke”, poručio je Đorović.

Potpredsjednik Bošnjačke stranke kazao je da povlačenje Mila Đukanovića krajnje politički odgovoran potez i da je dobro da poslije određenog vremena partije dožive promjene.

Nada se da postoji nada da DPS nakon ovoga, sa novim snagama, ponovo postane jedan ozbiljan politički subjekat u Crnoj Gori.

Kazao je da je odluka unutar Bošnjačke stranke da se podrži Milo Đukanović na predsjedničkim izbora bila donijeta velikom većinom.

Dobro smo izvagali situaciju, mi smo razgovarali sa kandidatima koji su tražili našu podršku.Očekivali smo da će nas pozvati svi kandidati. Dobili smo poziv od tri predsjednička kandidata, od Mila Đukanovića, Draginje Vuksanović Stanković i Jakova Milatovića”, kazao je on.

Obavili su, kako je kazao Ćorović, razgovore sa svima i nakon konsiltacija donijeli odluku da podrže Mila Đukanovića.

Mi smo vrednovali određene zasluge Đukanovića iz prethodnog perioda. On je u najtežim vremenima sačuvao mir i živote ljudi”, istakao je Ćorović.

1 Comment
  1. Crni komentariše

    koja mrznja koje smeće, al ona hinjska mrznja

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.