Abazović: Za Đukanovićem žale oni koji žale za politikom 90-ih i politikom podjela; Ne očekujem da će se osuditi Vesna Medenica!

0

Premijer i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović izrazio je zadovoljstvo što su izborni ciklusi prošli mirno, uprkos tome što je DPS u drugom krugu „probao nešto malo da uradi“.

Abazović  je gostujući u emisiji „Načisto“ poručio da za Đukanovićem žale oni koji žale za politikom devedesetih i politikom podjela.

– Sada politički akteri takmičiti ko će biti bolji i da će fokus biti na pridruživanju EU – naveo je on.

Na optužbe dijela javnosti  da je pomogao povratak DPS-a na vlast Abazović odgovara:

– Evo kako se DPS vratio – kazao je on.

Abazović kaže da je sada prioritet borba protiv organizovanog kriminala i da priča oko rušenja kuće Mila Đukanovića predstavlja tipičnu crnogorska priča.

Ističe da umjesto da se priča o tome što je Đukanović gradio na divlje, javnost se bavi time je li državni organ došao dva dana posle ili pet dana prije izbora.

– Nije Đukanović jedini gradio na divlje. Bato Carević je pokrenuo spor protiv države, isto kao Đukanović. Đukanoviću je upućeno pismo još 30. septembra, ali se nije izjasnio – naveo je Abazović i odbacio tvrdnje da se o revanšizmu prema Đukanoviću.

Abazović je istakao i da je potrebna sudska reforma i da ne očekuje da se osudi Vesna Medenica jer sude „sudije DPS-a“.

– Ja sam prozvao Ustavni sud da se probudi iz zimskog sna i da kažu je li ukaz Đukanovića po Ustavu. Ako kažu da je po Ustavu, onda će predsjednik moći svakih 100 dana da raspušta Skupštinu, kad god mu se ne svidi neki zakon ili izjava, ili ako mu se ne svidi sastav parlamenta. Ako tako Ustavni sud tumači pravo, onda smo džaba krečili –  poručuje Abazović.

Abazović je istakao da je DF dao veliki doprinos na predsjedničkim izborima, jer je Mandić pomirljivim porukama dezavuisao politiku DPS-a i da nije bilo dva radikalna pola i tenzija.

On je dodao da GP URA neće praviti kompromise sa nacionalnim interesima, a da su spremni da idu u opoziciju.

– Dok smo mi dio državne vlasti, Crna Gora je potpuno sigurna i građani mogu da budu spokojni. Magistralna državna politika je ono što smo potpisali nakon 30. avgusta i ja poštujem drugačije stavove. Za put ka EU su jako bitne međunarodne obaveze. Preuzete obaveze su preuzete obaveze i ne treba ih stavljati na sto. Moramo imati dobru regionalnu saradnju – rekao je Abazović.

Uskoro opširnije…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.