MILOV POLITIČKI PAD ZAKATANČIO KAPIJE „BEMAX PARKA“!?

5

Piše: Momčilo D. Pejović

Možda je slučajnost htjela da se (p)oklopi Milov politički strmoglav, koji se desio na predsjedničkim izborima od 02. aprila 2023. godine, sa zakatančenim kapijama „Bemax parka“ u Tološima!?

A možda i nije! Nego čista osionost i ozbiljna namjera nečija da se pokaže politička moć pojedin(a)ca da ima(ju) sopstveni posjed u vidu zelene i namjenski izgrađene površine, od nešto manje nego hektar zemljišta, koja je „dobrom voljom“ do juče (iz)davana građanima, prije svega i najviše zbog najmlađeg uzrasta odnosno đece!

Nije šala već odviše zbilja! Vjerovali ili ne! U posjedu sam i foto snimka zakatančnih kapija, učinjeno na današnji dan (utorak, 04. april 2023. godine) u vremenu oko 13 časova!

Naravno, biće reagovanja od (ne)nadležnih, administracije „Bemax parka“, i ostalih koji će reći „prav(n)i razlog zbog kojega su „privremeno“ zaključane kapije!

Moj nenamjeran i sasvim slučajan današnji prolaz pored navedenog parka nije me isprovocirao zakatančenim kapijama već me inspirisao i doveo u vezu sa juče objavljenim tekstom u kojem sam u zaršnoj rečenici izrekao tvrdnju da se od strane drps ovaca možda priprema treće jutro njihovom „ocu nacije, …“ i da se može mnogo toga čekivati!

I gle slučaja, šta ako je „akcija“ zatvaranja „Bemax parka“ u svrhu priprema za obavezan i masovan dolazak i prisustvo na trećem jutru njihovome političkom lideru i(li) Nokovoj „dvometrici“ od kojega se očekuje ne samo dolazak nego i da se čuje lijepa riječ, onako epska kako to samo on zna reći o svom političkom idolu, a nekadašnjem ljutom stranačkom protivniku!

Ma koliko je do juče bilo šetao sam sa unukom „Bemax parkom“! Nijesam primijetio da se izvode ili planiraju neki veliki „građevinski radovi“, izmjena i opravka mobilijara, sem što „stručno“ lice trimerom-kosačicom travu dovođaše „namjeni“! Danas niđe nikokoga, kapije zamandaljene, a bogme i vjetar sjeverac duvaše!

A moram „primijetiti“ da su u tom parku rado odnosno gotovo svakodnevno rekreirali: Roćen, Stanišić, Jelić, Jakšiš i da ne nabrajam ostale visoke političke li stranačke ličnosti drpsovaca! Naravno, sasvim slobodno, tiho „neprimijetno“ su se šetali, kao po svojoj baštini!? Možda će opet, kada (se) otvore kapije i oslušnu građane, oni opet rekreativno trčkarati i šetati!

E, samo bih (se) onako javno (za)pitao da li je to privatni park ili u svojini Opštine – grada Podgorice, jer nigdje ne bijaše istaknut natpis do kada će i zbog čega je „Bemax park“ zakatančen!

Možda bude još nekih zatvaranja, stavljanje katanaca na većim i značajnijim objektima, a sve u svrhu trajnog odavanja oproštajnog sućuta – saučešća za njihovim politički preminulim „ocem nacije i …“!

5 Comments
  1. Ribar komentariše

    Zabavni parkovi ne rade na Dan žalosti.

  2. Zdravko Stanišić komentariše

    Ima neke simbolike. Ali živim tu u blizini i znam o čemu se radi. Kada duva jak vetar, a juče je bio prejak zaključavaju se kapije i tamo je stražar.Velika je opasnost od onih borova da se polome pola ih je iskrivljeno i tu se kriju opasnosti.

  3. Muro iz ĆEKLIĆA komentariše

    Koji si ti bolesnik doktore Pejovicu kada preko ograde gledas ko seta parkom?

  4. Piljkovic komentariše

    Ima li načina da pomognemo Momu da koristi terene i mobilijar parka da nam se ne seta ulicama.

  5. Dr Momčilo D. Pejović komentariše

    (Ko)Piljkoviću, čaktar predvodniče!
    Vjerovatno da je stado drps ovaca privatizovalo i sve parkove po Crnoj Gori! Samo sa odobrenjem odnosno članskom kartom „Sedmaka Čobanina“!

    Dr Momčilo D. Pejović

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.