Srbija bez predstavnika u osmini finala mastersa u Majamiju: Rubljov počistio Kecmanovića, Alkaraz prejak za Lajovića!

0

Srbija neće imati predstavnike u osmini finala mastersa u Majamiju pošto su oba srpska takmičara večeras zaustavljena u trećem kolu.

Dušan Lajović je poražen od favorizovanog Karlosa Alkarasa 0:6, 6:7 (5:7), dok je Andrej Rubljov deklasirao Miomira Kecmanovića 6:1, 6:2.

Prvi je na teren izašao Kecmanović i na njemu se nije zadržao ni sat vremena. Sjani Rus je za 59 minuta očitao lekciju srpskteniseru. Furiozno je Rubljov otvorio meč, bila silan na servisu, odmah napravio brejk a kada je osvojio maratonski gem za 4:0 u kojem je Miomir propustio tri gem lopte, sve je bilo jasno… Nije spuštao gas ni u drugom setu. Iako je Kecmanović poveo 1:0 na svoj servis, uslijedila je serija sedmog tenisera svijeta za vođstvo od 5:1. Sjajno je Rus servirao, zabilježio 12 as servisa, nije dozvolio nijednu šansu za brejk i zasluženo prošao u osminu finala.

Ni Lajović ništa bolje nije otvorio meč protiv Alkarasa. Prvi teniser svijeta je Lajoviću prepustio samo 16 poena u setu i za pola sata igre ga ostavio bez osvojenog gema. Uspio je Dušan da se konsoliduje posle debakla u prvom setu i da pruži ravnopravan otpor u drugoj dionici igre. Iako je već u trećem gemu izgubio set na svoj servis, nije dozvoljavao Špancu da se odlijepi. Bila je to jedina brejk lopta za Alkarasa u setu. Dušan svoju prvu nije iskoristio u sedmom gemu ali jeste drugu u desetom gemu kada je Španac servirao za meč. Zasluženo je izborio tajbrejk. Tamo je prvi teniser planete krenuo jako i došao do pet vezanih meč lopti. Lajović je uspio da spasi čak četiri ali ne i poslednju.

Alkarasa u osmini finala čeka domaći takmičar Tomi Pul, dok Rubljov ide na boljeg iz duela Sinera i Dimitrova. Od favorita su dalje prošli i Holger Rune i Tejlor Fric koji će međusobno ukrstiti rekete u borbi za četvrtfinale.

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.