Plavo-bijeli bolji od tivatskog Arsenala u pripremnoj utakmici

0

Budućnost je reprezentativnu pauzu iskoristila za trening meč kako bi ostala u takmičarkom ritmu – „plavi“ su, na Kampu na Starom aerodromu, savladali Arsenal rezultatom 3:1.

Učenici Miodraga Džudovića su od početka do kraja kontrolisali meč, rezultat je mogao da bude i ubjedljiviji, ali su se na kraju u strijelce upisali Balša Sekulić (dva gola) i Uroš Ignjatović.

Dobra trening utakmica je iza nas, a najvažnije od svega je da smo ono što smo zamislili – ostvarili. Podijelili smo minutažu na pravi način, igrači koji su imali manje prostora na prethodnom meču su igrali više kako bi bili u ritmu za nastavak takmičarskog dijela“, rekao je nakon pobjede pomoćni trener Vladan Savić, koji je dodao…

Generalno, igra je bila dosta dobra, a momci su u suštini odradili ono što je šef tražio od njih. Mislim da nam je današnji dan bio maksimalno ispunjen što se tiče plana i programa za nedjelju koju ispraćamo. Prvotimci će sjutra dobiti dan odmora, a od ponedjeljka nastavljamo sa radom i spremamo se za utakmicu sa Mornarom“, poručio je Savić.

Dinamična i lijepa za oko utakmica je otvorena stativom Sekulića, zatim je u 24. minutu golman Pavličić zaustavio Bulatovića, da bi se do kraja prvog dijela ređale samo prilike „plavih“, od kojih su dvije – u 33. i 40. minutu – realizovane.

Đuričković je u 29. zaprijetio opasno sa distance, Ražnatović u 31. odlično šutirao na centaršut Vukovića, Sekuliću je u istom minutu protivnički golman skinuo zicer, da bi se snažni napadač sjajno snašao dva minuta kasnije – Zoran Petrović se poigrao sa defanzivcima rivala na lijevoj strani, pronašao je Sekulića u petercu, koji se lijepo okrenuo, zaobišao čuvara i lijevom nogom pogodio.

Uslijedila je sjajna asistencija Andrije Ražnatovića na koju je zakasnio Petrović na par metara od gola, da bi borbeni Miomir Đuričković u 40. bio uporan u presingu, „raznio“ je rivala svojom energijom i asistirao Sekuliću, koji je sa desetak metara bio nepogrešiv.

Drugi dio je otvoren prilikom Vladimira Perišića koji je prebacio golmana, ali je lopta odlepršala pored stative, pokušao je i Grbić udarcem sa distance, da bi Arsenalov pokušaj zaustavio Pavličić.

I u 74. minutu je već bilo 3:0, a strijelac je bio Uroš Ignjatović. Međutim, malo opuštanje u finišu utakmice koštalo je domaće primljenog gola, pa je Boban Đorđević postavio konačan rezultat u 79. minutu.

Plavo-bijeli narednog vikenda, 1. aprila, dočekuju Mornar pod Goricom.

U probi protiv Arsenala su igrali: Pavličić (od 80′ Domazetović), Vuković, Sekulović (od 70′ Camaj), Adžić (od 45′ Mirković), Ražnatović (od 45′ Novović), Terzić (od 45′ Dašić), Đuričković, Pavlovski (od 45′ Lusero), Petrović (od 45′ Grbić), Knežević (od 65′ Ignjatović), Sekulić (od 45′ Perišić).

Izvor: FK Budućnost

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.