Putin: Zapad neće moći da isporuči dovoljno oružja Ukrajini da nadmaši Rusiju; Rasporedićemo nuklearno oružje u Bjelorusiji!

0

Rusija ima načina da odgovori na municiju sa osiromašenim uranijumom. Imamo dosta takvog naoružanja, ali ga Rusija još nije upotrijebila, rekao je Vladimir Putin predsjednik Ruske Federacije.

Prema njegovim riječma, oni koji koriste takvo oružje zapravo će djelovati protiv sopstvenog naroda i zagađivati teritorije koje bombarduju.

„Sjedinjene Države i njihovi evropski saveznici poslali su u Kijev vojnu opremu vrijednu desetine milijardi dolara kako bi podstakli proksi rat protiv Rusije u Ukrajini. Moskva je više puta upozoravala na posledice ovih akcija po regionalnu i globalnu bezbjednost. Zapadne zemlje neće moći da isporuče dovoljno oružja Ukrajini da nadmaše Rusiju na linijama fronta“, rekao je predsednik Vladimir Putin.

Ukrajinske trupe koriste oko 5.000 granata dnevno, dok Sjedinjene Države proizvode samo oko 15.000 mjesečno, rekao je ruski predsednik Putin.

„Vidimo, slušamo i znamo za ove planove isporuke. Pomenuto je milion granata i isporuka tenkova. Ovo je vrlo pristojna količina… Prvo, u vodećim zemljama NATO-a, recimo u istim SAD, na osnovu 14.000-15.000 granata se proizvede svakog meseca iz izvora kojima raspolažemo… Oružane snage Ukrajine, prema našim vojnim procenama, koriste do 5.000 granata dnevno u sukobima. SAD proizvode samo 15 hiljada mesečno“, rekao je Putin, uveravajući da i ruski vojno-industrijski kompleks povećava proizvodnju naoružanja.

Šef države je naglasio da bi zapadno snabdijevanje Ukrajine naoružanjem samo produžilo sukob.

„Ukupan broj ruskih tenkova premašiće broj ukrajinskih više od tri puta“, rekao je Vladimir Putin.

Postoji prijetnja od isporuke oružja Ukrajini, Rusija zna za ove isporuke, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin za kanal Rusija 24.

Rusija će rasporediti nuklearno oružje u Bjelorusiji

Dodao je da će do 1. jula u Bjelorusiji biti izgrađeno skladište za taktičko nuklearno oružje.

„Moskva i Minsk su se dogovorili da postave taktičko nuklearno oružje na teritoriji Bjelorusije“, rekao je Putin.

On je precizirao da će izgradnja skladišnog objekta biti završena 1. jula i istakao da će oni rasporediti oružje bez kršenja obaveza iz Ugovora START.

Prema njegovim riječima, razlog za takav korak bila je izjava UK o isporuci Ukrajine projektilima sa osiromašenim uranijumom. Putin je istovremeno napomenuo da je Belorusija dugo tražila da na svojoj teritoriji ugosti rusko nuklearno oružje.

Podsjetimo, zamenica britanskog ministra odbrane Anabel Goldi rekla je u utorak da će London, pored tenkova „čelendžer 2“, poslati i municiju Oružanim snagama Ukrajine, uključujući i oklopne granate koje sadrže osiromašeni uranijum.

Vijest o slanju oružja sa osiromašenim uranijumom služi za miniranje pregovora Rusije i Kine

Zapad kao da je namjerno objavio vijest o slanju oružja i municije sa osiromašenim uranijumom da bi pregovori Rusije i Kine o miru propali, izjavio je Putin.

– Tog dana kada mi je predsednik Si govorio i pokazivao pozitivne aspekte kineskog plana za rešavanje konflikta u Ukrajini mirnim putem, tog dana smo saznali o isporukama milion komada municije sa Zapada u Ukrajinu, od strane koja podstiče sukob. Sledećeg dana baš pred obraćanje medijima saznali smo i da Velika Britanija namjerava da isporuči Kijevu municiju sa osiromašenim uranijumom“, rekao je Putin u intervjuu Pavlu Zarubinu za TV „Rusija 24“.

Iza sabotaže Sjevernog toka stoje zapadne službe

Putin je komentarišući situaciju sa sabotažom Sjevernog toka, rekao da se slaže sa zaključcima da iza napada stoje američke obavještajne službe.

Prema njegovom mišljenju, istina o onome što se dogodilo biće teško dostižna, ali će se jednog dana otkriti.

„Američki novinar koji je sada postao prilično poznat u svijetu, sproveo je istragu i, kao što znate, došao do zaključka da su ovu eksploziju na gasovodima organizovale specijalne službe Sjedinjenih Američkih Država. U potpunosti se slažem sa ovim zaključcima“, rekao je on.

Krajem 2021. američka administracija je već razmišljala o dizanju Sjevernog toka u vazduh, tada je savjetnik američkog predsjednika Džejk Saliven kontaktirao počinioce napada, rekao je američki istraživački novinar Simor Herš.

Istraga Herša navodi da su američki ronioci minirali Sjeverni tok 1 i 2: oni su djelovali pod okriljem vežbe BALTOPS 22, koja je održana u Baltičkom moru od 5. do 17. juna 2022. godine.

(rt.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.