Trifković za BORBU: Đukanović će biti razvlašćen 2. aprila, nakon čega počinje unutrašnji kolaps DPS-a!

3

Zaočekivati je da će Milo Đukanović biti poražen u drugom krugu predsjedničkih izbora 2. aprila, uprkos podršci koju najavljuje od strane dijaspore, uvjeren je istoričar i profesor međunarodnih odnosa Srđa Trifković.

On je za BORBU poručio da je Đukanovićev poraz neminovan, ako glasači ostalih antiđukanovićevskih predsjedničkih kandidata budu podržali Jakova Milatovića.

– Milo Đukanović će biti razvlašćen 2. aprila. Ako se ostvari ono što su i drugi kandidati naglasili da je potrebno i poželjno, a to je da se njihovi glasači pridruže Milatoviću, onda je razlika u glasovima prevelika da bi se neki džepni rezervoari ostvarili preko letova iz Luksemburga, Ciriha i Detroita… – smatra Trifković.

Prema njegovoj procjeni,  za razvlašćivanje Đukanovića biće dovoljno da dvije trećine glasača Andrije Mandića i Alekse Bečića podrže Milatovića, što će se sigurno i dogoditi.

– Đukanović uvijek može da računa na nekih pet, šest hiljada glasova koje će da doveze plaćenim avionskim kartama ili iz bližeg južnog okruženja. Ako se birači, njemu usprotivljenih kandidata, odazovu u adekvatnom visokom procentu, najmanje u dvotrećinskom, onda te manipulacije i marifetluci neće biti dovoljni da se napune ti džepovi – kazao je Trifković i ocijenio uvredljivim činjenicu da  su Crnogorci iz Srbije uskraćeni za pravo glasa, a da „ale i vrane iz Luksemburga, Švajcarske i SAD-a mogu da budu dovođeni da budu jezičak na vagi DPS-u“.

Trifković nema dilemu da će Đukanovićev poraz 2. aprila prouzrokovati urušavanje DPS-a iznutra.

– Ako Đukanović bude poražen 2. aprila sa sigurnošću predviđam interni kolaps DPS-a. To je jedna interesna i struktura udruženog zločinačkog poduhvata pljačke, rasrbljivanja, laži i svakog oblika kriminalne djelatnosti, i u bukvalnom i u moralnom smislu, koja počiva na Đukanovićevoj ličnosti. Bez njega, oni će da se uruše kao kule od karata – poručio je on.

Zapad ne želi Đukanovića, uprkos njegovom intezivnom lobiranju

Trifković je primijetio da je na Zapadu prevladalo uvjerenje da Milo Đukanović treba da se povuče iz političkog života Crne Gore, kao i da će njegov naslednik slijediti njihovu geopolitičku agendu.

– Sa svoje zapadne osmatračnice osjećam da ne postoji ni najmanji entuzijazam u centrima moći kolektivnog Zapada da se Đukanović podržava, podstiče i da se na iole politički upotrebljiv način njemu pruži podrška. On trenutno vodi jako intezivnu kampanju u Vašingtonu preko svojih lobista Janoša Bugajskog i Danijela Servera da se predstavi kao jedini uistinu sigurni kandidat zapadne alijanse i zaustavljač malignog ruskog i srpskog uticaja. Ali u ovom trenutku to nema nekog efekta, jer je Bajdenovoj administraciji najvažnije da ko god došao na predsjedničku funkciju neće biti dio neke priče o srpskom svetu, da neće otpriznati nezavisnost tzv. Kosova i napustiti NATO i suverenističko opredjeljenje – saopštio je Trifković.

 

 

 

3 Comments
  1. neko komentariše

    Najbolje bi bilo da nas ovi iz Srbije puste malo da odmorimo. Da ne daju nikakvu podršku bilo kome, da bukvalno kažu boli nas tuki za CG iz razloga što 15-20% DPS glasača ima koeficijent inteligencije manji od 80 i oni misle da će njih neko da proćera, da ih ubije. Njima pokažeš Milovu sliku sa Šešeljom, sliku sa razišta u Bosni oni misle da je to foto montaža. Prema tome molim Vas braćo pustite nas u pm.

  2. Srdjan Lonchar komentariše

    @Neko, promashio si temu. To shto prichash, to je za trachanje, gubljenje vremena.

    Ovde se radi o sasvim drugoj kategoriji. Dakle, da ti predstavim Srdjana Trifkovica:

    On je 24-karatna valuta Srbije-CG-RS. On je Novak Djokovic u svom poslu. Pretpostavljam da ti je bar Nole poznat. Srdjanov sin je US marinac, a on? Istorichar, Super Intelekt, Gradjanin Sveta. Skroman do srzi. Briljantan i povrh svega – srce mu je na pravom mestu. Chik nadji josh jednog takvog.
    .
    .
    ,
    Da ne bi ovo bilo nekakvo prazno „idolopoklonstvo“, naveo bih ti samo jedan zivi primer:

    8 maj 1999. Subota blizu ponoci. Na uglu 23 ulice i 2-ge Ave u NYC je tad bio kiosk (Mozda se Srdja seca te tadashnje male kucice na shirokoj 23 ulici), gde si mogao da kupish i stranu stampu. Ja sam se svake subote veche vracao sa faxa, sav iscrpljen posle celog dana provedenog u lab u Mihailo Pupin zgradi (9 spratova „Pupin Hall“). Kupio sam sutrashnje, nedeljno izdanje NYT. I danas je to veliki „paket“, a tad je bio josh veci, tezi. Bilo je lepo pred spavanje u subotu u ponoc – prochitati sutrashnje vesti iz cellog Sveta.
    .
    .
    Omoiljena stranica mi je bila OP ED i omiljeni OpEd autor mi je bio Thomas Friedman. Odmah sam otvorio Op Ed stranicu. Totalno sam se shokirao: Milo Lopov i Zoran Djindjic su zajedno potpisali kratak chlanak (moze svako da ga vidi ako ukuca 8 maj-NYT-Djukanovic-Djindjic).
    .
    .
    Djindjic je tad bio utekao od bombardovanja kod prijatelja Mila Lopova. Milo Lopov to i danas opisuje da je on spasio zivot Djindjicu, da ga SM ne ubije. To je bila obichna gluypost. Zoran je pobegao posto su bombe pochele da padaju, dok su svi ostali „zuti“ ostali u SR. Chak i V Drashkovic je svo vreme bnombardovanja je bio u BG.

    U tom chlanku ova dva drugara kazu da treba da se razmishlja, sta ce biti u YU posle bombi. Tad je bila najgora situacija. Mostovi u BG i NS su rusheni. Moji bliski rodjaci su stajali na mostu u Brankovoj ulici sa krugovima za nishan na grudima. Ukidana je voda i struja. Glad i kuga su pretili 2-milionskom BG. Recimo da su od njih 1/4 Crnogorci. I Milo Lopov se hvali kako je spasio CG od razaranja. A shta je sa 200 000 do 300 000 Crnogoraca-CG Srba koji su umirali, ranjavani, trebalo da budu pomoreni od gladi, zaraze i zedji u BG? Ili su ti za tog skota bezvredni „Srbijanci“?
    .
    .
    Elem ova 2 skota kazu da je NATO pocetkom bombardovanja PREUZEO NA SEBE OBAVEZU DA RAZRESHI YU-PROBLEM!!! Zato ova dva nechoveka traze da se ne dozvoli Miloshevicu da stavi potpis na mirovni ugovor, vec da se ide do njegovog totalnog unishtenja! MOLIMO VAS NASTAVITE SA ZAPOCHETIM POSLOM, RUSHITE, UBIJATE, SVE DOK SE GAMAD NE PREDAJU! Nisu to rekli, ali to je implicitno znachenje, kad su trazili da se ne potpisuje mirovni ugovor sa SM!
    .
    .
    Evo jednog originalnog citata:
    „Accelerated economic reconstruction in the Balkans will be possible only with some variant of the Marshall Plan. The promise of outside aid would help the cause of democracy in Yugoslavia by tempering lingering anger. It will be difficult for the democratic opposition to function after this NATO campaign because people are likely to see us as part of that Europe — part of that West — that bombed us, destroyed bridges, roads and factories, and killed civilians. People will protest in both Serbia and Montenegro.“

    2 „VIZIONARA“, gradjani-heroji demokratije kazu (parafraza): Mi DEMOKRATSKE SNAGE (Milo Lopov je „demokratska snaga“) SMO DOVEDENI U PROBLEM. NAS NAROD PERCIPIRA DA SMO DEO NATO-RAZARANJA-UBIJANJA CIVILA. Jedini nachin da se operemo pred narodom je – ako bi mogli da bacite ogromne pare na SCG – neshto kao Novi Marshalov Plan, da bi se sprecili protesti i u SR i u CG!! Zamisli!
    .
    .
    U isto vreme imao sam prilike da slusham Srdjana Trifkovica, koji je tada radio za BBC ili AP ili tako neshto u Londonu. Dakle on je bio Britanski TV novinar! Na besprekornom Engleskom sa blagim istochno Evropskim akcentom, on je davao VELICHANSTVENE IZJAVE o Bozjoj Nepravdi, povredi svih UN normi. On tad nije imao blage veze sa SCG. Braniti YU (SCG) u Londonu u to vreme je bilo ravno branjenju danashnjeg Putina. Ambasador SCG Vladeta Jovanovic (mislim da se tako zove) je delovao sirovo, kao da su doveli najgoru osobu da predstavlja YU, u momentu kad se praktichno ceo Svet sruchio na ovu malu prchvarnicu.

    Srdja Trifkovic je bio taj pravi dostojanstven glas, sa onim Ivo Andric naocharima. On je poznavao US i GB iznutra. On je sve stavljao u istorijski kontekst. Chak je i Jelcinova Rusija tad udarala sankcije SCG. Sve do bombardovanja, svi mi Srbi-Crnogorci vani smo podrzavali Dem. snage u SCG. Zeleli smo da se oba Diktatora (Milo Lopov i SM) uklone, ali kad je SCG ponudjen „fejk“ mirovni ugovor u Rambouillet-u sa Ultimatumom da se SR OTME KIM i kad su bombe pochele da seju smrt i razaranje po BG, NS, KG…., tad je su Drashkovic-Djindjic-Milo Lopov zamenili uloge sa Miloshevicem, sto se nas tiche.

    Milo Djukanovic zajedno sa njegovim drugaorom „VIZIONAROM“ Djindjicem, mogu samo da se stide svoje uloge u celom tom POSTUPKU OTIMANJA KIM-a 1999.

    Na drugoj strani Srdja je UVEK OSTAO ISTI. Sve ovo shto sad pricha, on je 1999 godine govorio u sred Londona i NYC. Njegov sin, US marinac moze samo da bude ponosan na takvog RODITELJA.

    Mozda sad to i ne izgleda nesto toliko ogromno, ali kad svi mi nestanemo, mislim da ce se njegovo ime pominjati kao simbol HRABROSTI I MORALA, kako su se u najtezim zivotnim trenucima neki heroji drzali, za razliku od bednih KUKAVICA-PREFRIGANIH LJIGAVACA, kojeje bilo lako iznajmiti ili uceniti..

  3. Сале komentariše

    @Neko, Gledaj svoja posla. Radi svoja posla u miru. Nemoj da se mješaš u unutrašnje srpske odnose. Ako neko to ne zna, mješanje u odnose između Srba iz Crne Gore i Srba iz Srbije je mješanje u unutrašnje srpske odnose. Taj pokušaj mješanja je znak da si skrenuo na stranputicu koja vodi do nemanja mira da Srbima. Ako to hoćeš, da nemaš mir sa nama, to ne bi bilo dobro za tebe.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.