Mugoša: Srbija je ozbiljna reprezentacija, ali nemamo strah

0

Fudbalska reprezentacija Crne Gore na najljepši način je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine. „Crveni“ su na gostovanju u Razgradu pobijedili domaću selekciju Bugarske sa 1:0 i osvojili tri važna boda na putu ka smotri najboljih u Njemačkoj. Izabranici Miodraga Radulovića su iskoristili jednu od nekoliko prilika koje su imali, što je na kraju bilo dovoljno za trijjumf. S druge strane, „sokoli“ su imali i malo sreće, jer je i domaćin imao prilika iz kojih je mogao do gola.

Dan nakon utakmice, crveni su odradili lagani trening, što je svakako početak priprema za narednu utakmicu koja ih očekuje već u ponedjeljak.

Sigurno je da smo svi nakon pobjede u Bugarskoj srećni i zadovoljni. Znate i sami koliko je važan dobar početak kvalifikacija, ova tri boda nam daju vjetar u leđa, daju nam samopouzdanje i mislim da smo odlično počeli ovaj ciklus”, rekao na današnjem brifingu sa novinarima Stefan Mugoša, napadač „crvenih“.

Pred nacionalnim timom su nove obaveze, već u ponedjeljak uveče od 20.45 sati pod Goricom gostuje reprezentacija Srbije.

Tako je, pred nama su novi izazovi. Probaćemo da se oporavimo i da nastavimo pobjednički niz. Uradićemo sve, spremićemo se dobro i pokušati da ostvarimo povoljan rezultat. Sigurno da će biti dosta teže nego u Bugarskoj, Srbija ima kvalitetniju reprezentaciju, ali niko nije nepobjedljiv. Uradićemo analizu, imamo vremena da se pripremimo”, kazao je Mugoša, prenosi „Dan”.

Mugoša je potom rekao da se za duel sa „orlovima“ spremaju kao za svaku drugu utakmicu.

Nemamo strah, to je kao i svaka utakmica, tako se i pripremamo. Oni su stvarno pokazali da su ozbiljna reprezentacija u prethodnom periodu, pogotovo u Ligi nacija. Poštujemo ih, ali cijenimo sebe i nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača koji će nam biti vjetar u leđa i naš dvanaesti igrač doći do željenog rezultata”.

Srbija u svojim redovima ima nekoliko vanserijskih igrača, a na pitanje od koga im prijeti najveća opasnost, napadač japanskog Visel Kobea je odgovorio:

Cijela ekipa je sastavljena od dobrih igrača. Vlahović, Tadić, Mitrović i Kostić, to su igrači koji igraju na velikom nivou, ali imamo i mi svojih kvaliteta. Nećemo nikoga da precijenimo i nikoga da potcijenimo. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima, pokazali smo i protiv Turske, Holandije i protiv mnogo jačih reprezentacija ovdje. Poštujemo ih, ali ne damo na sebe. Daćemo sve od svojih mogućnosti”, istakao je na kraju Stefan Mugoša.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.