Đukić: Jakov Milatović će u slučaju pobjede imati potpunu podršku Zapada

2

Politički analitičar Stefan Đukić kazao je da je riječ mobilizacija zaista ružna, mada ne toliko kao riječi „rezervoar“ i „džepovi“ birača.

– Ali, ti izrazi su znakoviti: građani, birači se shvataju kao potrošna roba, kao gorivo za političko-partijsku klasu. Sigurno je da Đukanović očekuje podršku manje brojnih naroda i pošto su opštine u kojima su oni najzastupljeniji imale nisku izlaznost nada se promjeni tog tipa. To je i razlog zbog koje se govori o dolasku dijaspore, jer je upravo iz tih opština veliki broj naših državljana na privremenom, a neki i na višegodišnjem radu. Koliko je to zakonito druga je priča. Ipak, mislim da te „mobilizacije“ neće biti u značajnom broju, u svakom slučaju ni blizu nivou na kom je bila ranije – smatra Đukić.

On vjeruje da će Jakov Milatović u slučaju pobjede imati potpunu podršku Zapada, imajući u vidu njegovo obrazovno i profesionalno iskustvo.

– Istovremeno, on ne iskazuje nikakve političke stavove koji se kose sa onim što je zapadna politika za našu zemlju i region, pa ni tu nema spora. Što se tiče manjina, mislim da će manji broj pripadnika manje brojnih naroda glasati za Milatovića nego za Đukanovića, ali će u slučaju Milatovićeve pobjede, on svakako uživati njihovu podršku jer taj mandat traje pet godina i biće „nova realnost“ – rekao je Đukić.

2 Comments
  1. qyu komentariše

    Jbo vas zapad sve !Nema naroda koji toliko ljubi lance!

  2. Life komentariše

    Hahahaha kako je teško argumentovati nešto što nema objektivnosti…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.