Realizovana ekstradicija iz Srbije u Crnu Goru: Miljković osumnjičen da je učestvovao u pljački pošte i ubistvu Mrdaka

0

Ekstradicija Nemanje Miljkoviće iz Banjaluke, optuženog da je sa više osoba 20. oktobra 2021. godine učestvovao u pljački pošte u Nikšiću i ubistvu radnika obezbjeđenja Ljubiše Mrdaka, realizovana je danas iz Srbije u Crnu Goru.

Miljković je izručen iz Srbije po Interpolovoj potjernici.

„Crna Gora ovo lice potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred Višim sudom u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo, koje je izvršeno od strane više maskiranih počinilaca 20. oktobra 2021. godine u Nikšiću, a kojom prilikom je na radnom mjestu smrtno stradao radnik firme fizičkog obezbjeđenja ‘Security Guard Montenegr’ Lj.M“, saopšteno je iz Uprave policije.

Miljković je sproveden u Viši sud u Podgorici na dalju nadležnost, a isti mu je odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanje krivičnog djela, jer je ranije osuđivan.

Pored Miljkovića, optuženi su Mitar Knežević, Stojan Albijanić, Petar Zolak, Srđan Svjetlanović, David Banjac i Stefan Regojević.

Prema navodima optužnice, okrivljeni su po prethodnom dogovoru i razrađenom planu uz prijetnju oružjem od pokojnog Ljubiše Mrdaka, Dragiše Dendića i Igora Ivanovića oteli novac namjenjen za isplatu penzija.

Maskirani razbojnici su, uz prijetnju oružjem, od radnika obezbjeđenja ukrali 423.000 evra.

U nastojanju da spriječi pljačku, Mrdak je ubijen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.