Ataman hospitalizovan zbog upale pluća: Bolestan vodio utakmice sa Realom i Partizanom

0

Turski trener Ergin Ataman, šef stručnog štaba dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope Anadolu Efesa, nalazi se u bolnici usljed upale pluća, zvanično je potvrdio istanbulski klub. Ataman je osjećao simptome respiratorne infekcije još na utakmicama protiv Real Madrida i Partizana u protekloj evroligaškoj nedjelji, ali zbog važnosti mečeva nije želio da napusti klupu ekipe.

I dalje nije poznato koliko će vremena 57-godišnji Turčin provesti hospitalizovan, pa je i dalje neizvjesno da li će predvoditi Vasilija Micića i ostatak tima na meču narednog kola Evrolige protiv Albe.

Kako prenose evropski mediji, Atamanovo stanje se pogoršalo poslije poraza od Partizana.

Naš glavni trener Ergin Ataman je početkom nedjelje imao respiratornu infekciju, ali je koristio ljekove usljed intenzivnog takmičarskog tempa koji je u sedmici za nama očekivao Anadolu Efes. Usljed pogoršanja simptoma u četvrtak uveče, trener Ataman je bio na kontroli u petak ujutru, poslije čega mu je data dijagnoza upale pluća. Liječenje gospodina Atamana će se nastaviti u bolnici. Trener dobro reaguje na trenutnu terapiju, a narednu kontrolu će imati u utorak. Želimo gospodinu Atamanu brz oporavak“, stoji u zvaničnom saopštenju kluba za medije.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.