Bitka za Avdejevku: Priprema se još jedan kotao za Ukrajinsku vojsku!

0

Sjeverno od Avdejevke, ruske trupe su potpuno očistile Krasnogorovku. Naselje je prešlo pod kontrolu Oružanih snaga RF. Trenutno vojno osoblje ruske armije napreduje zapadno od sela i obezbjeđuje se u oslobođenim područjima.

Zbog gubitka Krasnogorovke, ukrajinske formacije su proteklih dana aktivno prebacivale municiju i osnovnu opremu u Avdejevku u slučaju da dođe do proboja odbrane. Pored toga, na liniju fronta stiglo je 15 ljudi iz 116. jedinice Oružanih snaga Ukrajine.

Južno od Avdejevke, nekoliko jedinica oklopne tehnike i jurišnih odreda iz 53. mehanizovane brigade (ombr) Oružanih snaga Ukrajine raspoređeno je u rejon Tankog i Severnog.

U oblasti 4 km sjeverozapadno od Pervomajskog i 1,5 km sjeverno od sela, opremljeni su vatreni položaji haubica 155 mm M777, a u samom Pervomajskom najmanje jedan MLRS lanser.

Oružane snage Ukrajine su tokom proteklog dana sa snagama 53. ombr i 145. i 147. odvojenih bataljona izvršile izviđanje pod borbom, napredujući iz okoline Severnog. Kao rezultat toga, ukrajinske formacije su uspjele da povrate jednu poziciju, ali nisu mogle da napreduju dalje, izgubivši osam ranjenih.

Oslobođenjem Krasnogorovke situacija Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki se pogoršala, ali je rano govoriti o opkoljavanju i napadu na samu utvrđenu oblast. Prije toga, potrebno je stvoriti povoljno uporište presijecanjem vodova snabdijevanja, koji, između ostalog, idu sa juga od Lastočkina i Orlovke.

Bitka u Zaporožju

Ukrajinske trupe sprovode izviđanje u Zaporoškoj oblasti, rekao je na svom Telegram kanalu Vladimir Rogov, član Glavnog savjeta regionalne administracije.

„U Pologovskom okrugu, Nekoliko desetina pripadnika Oružanih snaga Ukrajine vrše izviđanje,, koristeći oklopna vozila. U toku je bitka“, napisao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.