Vučić nakon sastanka sa Eskobarom: Pozicija Srbije ostaje nepromijenjena, potpuno primijeniti do sada potpisane sporazume!

2

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika pomoćnika državnog sekretara i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara sa kojim je razgovarao o procesu normalizacije odnosa sa Prištinom, formiranju ZSO i mogućnostima za pronalaženje kompromisnih i održivih rešenja u dijalogu koji se vodi uz posredstvo EU.

Vučić je ponovio nepromenjenu poziciju Srbije u pogledu očuvanja mira i stabilnosti u regionu i rešavanja otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, sa akcentom na potpunoj primjeni do sada potpisanih sporazuma i očuvanju državnih i nacionalnih interesa, saopšteno je iz Predsjedništva.

Vučić je zahvalio SAD na podršci koju pružaju dijalogu Beograda i Prištine, kao i na angažmanu kada je riječ o bezbjednosti i zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i formiranju Zajednice srpskih opština.

Vučić se sjutra obraća javnosti

Vučić će se sjutra u 18.00 časova obratiti javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

2 Comments
  1. Александар komentariše

    OD POTPISIVANJA BRISELSKOG SPORAZUMA EVO VEĆ DECENIJU SAMO SE ŠTETNE STVARI DEŠAVAJU SRBIMA. OVAJ VUČIĆ ĆE SVE UPROPASTITI

  2. Teodora komentariše

    Neke granice su odavno presli neke stvari su im previse dozvoljene pucnjave razbojnistva i mislim da na ovo ostati nemi necemo mislim da je to danas lepo Vucic predstavio i objasnio gospodinu Eskobaru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.