Partizan i Crvena zvezda u vječitom derbiju odlučuju ko će imati prevlast na Jadranu

0

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde od 20.30 sati u „Štark arena“ igraju derbi ABA lige i meč koji će vjerovatno odlučiti o tome ko će imati prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Do prošlog kola su crveno-bijeli bili u boljoj situaciji, pogotovo uzevši pobjedu 90:74 u prvoj utakmici, ali porazom od Cibone u Zagrebu otežali su sebi želju da budu prvi na kraju ligaškog dijela.

Partizanu je potrebna pobjeda sada, kao i u svim preostalim mečevima (pod uslovom da i Zvezda pobjeđuje), ali sada Obradovićev tim više ne mora da juri veliku razliku da bi stekao prevalast na Jadranu.

Igramo na domaćem terenu koji moramo da odbranimo. Veoma je važna utakmica, moramo biti fokusirani da ispunimo cilj. A to je da pobijedimo, kao i u svakoj drugoj utakmici. Ključ je kao i uvijek, da igramo jako, da ostanemo pametni tokom čitavog toka meča”, rekao je kapiten Partizana, Kevin Panter.

Crno-bijeli su u mnogo boljoj formi, nadomak su plasmana u plej-of Evrolige i puni su samopouzdanja, dok su Zvezdi preostale samo teoretske šanse za plasman među osam najboljih timova u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, naročito poslije demorališućeg poraza od Panatinaikosa u Atini. Klub sa Malog Kalemegdana ima samo jednu pobjedu u poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima.

Ove sezone skor je 3-1 za crveno-bijele. U Evroligi su obje ekipe pobijedile na strani, a izabranici Duška Ivanovića su u ABA slavila kao domaćin, kao i u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Pred nama je još jedna u nizu zahtjevnih utakmica, ovoga puta u regionalnoj ligi. Nema velikih tajni, ovo nam je peti duel ove sezone, a svaki novi je priča za sebe. Igrali smo već u Areni, i ovo vrijeme iskoristićemo na najbolji način da spremni dočekamo utakmicu u ponedjeljak uveče. Bez obzira što ima veliku važnost, i da nije tako, u ovu utakmicu bi ušli kao da je prva ove sezone ne razmišljajući šta donosi ekipama. Želimo da odigramo čvrsto i bez padova u igri, kako bi došli do rezultata“, kazao je momak koji nerijetko odlučuje vječite derbije, Ognjen Dobrić.

REZULTATI I SATNICA

Satnica – subota: Igokea – FMP 77:70, Cibona – Budućnost 83:87; nedjelja: Mega – MZT 93:86, Zadar – Cedevita Olimpija 81:59, Mornar – Borac Čačak 104:99; ponedjeljak: SC Derbi – Split (18), Partizan – Crvena zvezda (20.30).

Trenutni plasman: Partizan 18-2, Crvena zvezda 17-2, Budućnost 15-6, Cedevita Olimpija 14-6, FMP 12-9, Mega, Zadar 10-11, SC Derbi 9-11, Cibona 8-13, Split 8-12, Mornar 7-13, Igokea 6-14, Borac 5-16, MZT 4-17.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.