Otac mladića ubijenog u Danskoj: Petar bi za tri mjeseca napunio 18 godina, trebalo je da diplomira, život je bio pred njim

0

Petar M. Stešević (17), mladić porijeklom iz Crne Gore, i njegov najbolji prijatelj N.Š. (18) iz Srbije (okolina Čačka), ubijeni su u ponedjeljak u Danskoj.

Zločin se dogodio 300 metara od kuće u kojoj je Petar živio sa porodicom u Kopenhagenu, kada ih je, iz nepoznatih razloga, napala grupa mladića!

Petrov otac Nenad Stešević je u razgovoru za „Kurir“, sa tugom u glasu, ispričao da ništa nije slutilo na ovakav zločin i da je Petrova majka samo nekoliko minuta prije ubistva razgovarala sa sinom na telefon.

„Sve se dogodilo 300 metara od naše kuće. On je uveče izašao sa dva drugara, N.Š. i jednim momkom iz Danske. Majka ga je zvala i rekao joj je da krenuo kući, a bio je baš blizu. Kada se nije pojavio uskoro, ona ga je ponovo pozvala, ali nije odgovarao. Onda je pozvala policija i rekla da se desilo najgore“, rekao je Nenad Stešević.

„Petar bi za tri mjeseca napunio 18 godina. Trebalo je da diplomira, život je bio pred njim. Bio je veliki sportista, a sa momkom koji je bio sa njim se druži čitav život, obojica su rođena u Danskoj, igrali su zajedno fudbal, basket…“, kazao je Stešević.

Iako poznaje mladića koji je ubijen sa Petrom, Nenad iz poštovanja prema njegovoj porodici nije želio da iznosi detalje.

„Istraga je još u toku i mi nismo sigurni šta se tačno desilo“, rekao je Stešević.

Petar je, prema očevim riječima, bio vedar momak…

„Rodio mi se na rukama. Jedan presrećan dječak, koji je uvijek znao da kaže ‘volim te’, pun energije i ljubavi. Ima starijeg brata Mila, na kojeg je uvijek mogao da se osloni. Vedar i radostan momak, kome je obraz bio najvažniji“, rekao je Stešević.

„Ja sam rođen u Kotoru, moji na sjeveru Crne Gore, ali svi smo mi Srbi. Zato znam da zbog Petrove smrti plaču cijela Srbija i Crna Gora“, zaključio je Stešević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.