ADRIA TV odgovorila Medija centru: Vrijeme cenzure je daleko iza nas!

0

ADRIA Televizija reogavala je na navode Media centra da favorizuju predsjedničkog kandidata DF-a Andriju Mandića.

Saopštenje uređivačkog kolegijuma ADRIA Televizije prenosimo u cjelosti:

– Zahvaljujemo se kolegama iz Media centra koji su potvrdili da se pridržavamo pravilnika o praćenju predizborne kampanje za predsjedničke izbore. Saopštenje Media centra potvrđuje i da u Informativnom programu ADRIA televizije nije bilo nijednog slučaja kršenja Kodeksa novinara Crne Gore. Takođe, potvrđeno je i da u dijelu našeg Informativnog programa posvećenog predsjedničkim izborima nema favorizovanja nijednog kandidata, jer da je bilo suprotno naveli bi makar jedan jedini takav slučaj. Sve ove nesporne činjenice govore u prilog tome da se naša medijska kuća pridržava profesionalnih standarda novinarstva.

Jedina zamjerka na račun našeg Informativnog programa jeste u izboru gostiju za našu centralnu informativnu emisiju „Info plus“. Moramo, nažalost, konstatovati činjenicu da kolege iz Media centra žele da utiču na uređivačku politiku ADRIA TV, pa u tome idu čak toliko daleko da ne samo što bi da određuju spisak „podobnih“ gostiju naše centralne informativne emisije, već bi i da određuju šta i kako oni treba da govore tom prilikom. Vjerovali smo da je vrijeme cenzure daleko iza nas, ali nas Media centar podsjeća da u našem društvu ima i dalje onih koji baštine te vrijednosti.

Ako kolege iz Media centra već vode preciznu statistiku gostiju „Info plusa“ onda čudi da im je promakla činjenica da je bilo i biće gostiju iz raznih političkih, nacionalnih i vjerskih zajednica. Vjerovatno su kolege iz Media centra primijetile da nije bilo gostovanja predstavnika DPS-a, a moguće da im je jedino do njih i stalo, pa zbog te partije, koja se samoizolovala iz programa naše televizije, nijesu vidjeli gostovanja predstavnika svih ostalih parlamentarnih stranaka.

Za ADRIA Televiziju činjenice će i dalje biti svetinje, a bilo čiji komentar, pa i kolega iz Media centra, je slobodan – stoji u saopštenju.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.