Žalbe DPS-ove stranke konačno propale: Ustavni sud odbio žalbe Svetosavske, formiranje vlasti u Podgorici na dohvat ruke!

2

Ustavni sud odbio je na današnjoj sjednici ustavne žalbe Svetosavske srpske liste, podnijete nakon lokalnih izbora u Podgorici 23. oktobra. Odbijeno je pet ustavnih žalbi te liste, saopšteno je iz suda.

Odbijena je i žalba predsjednice kolašinskog odbora Demokratske partije socijalista Marte Šćepanović.

Ustavni sud donio je i rješenje o obustavljanju postupka po žalbi podnosioca izborne liste Demokrata Dragana Krapovića na rješenje Državne izborne komisije (DIK) od 17. maja 2022. godine.

Odbijena je i žalba Mehmeta Đonbaljaja, nosioca izborne liste „LDSH-DSA Per Shqiptaret“, na rješenje DIK-a od 2. oktobra prošle godine.

Donijeto je i rješenje o odbacivanju žalbe Vladimira Abramovića na rješenje DIK-a od 16. novembra 2022. godine.

Konačni rezultati lokalnih izbora u Podgorici, Plavu i Pljevljima još nisu proglašeni zbog izbornih žalbi koje su izjavljene protiv rješenja Državne izborne komisije.

Ustavni sud odblokiran je 27. februara izborom Snežane Armenko, Dragane Đuranović i Momirke Tešić za sudije tog suda.

(Vijesti)

2 Comments
  1. Marija komentariše

    Mirko Rmandić je čovjek Mila Đukanovića već dugo godina. Njega Đukanović plaća sitnim novcem ne bi li preoteo koji glas Demokratskom Frontu i lično Andriji Mandiću… Skrivaju se iza Svetog Save, a falsifikuju potpise podrške građana. Mirko Rmandić i Dobrilo Dedejić su ljudi za spuške ćelije

  2. qyu komentariše

    Tri Srbina četiri partije.Prokletstvo sve objasnjava,nikakvi smo imamo što učiti od Albanaca.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.