Mesina nema dilemu: „Partizan trenutno najbolji u Evropi!“

0

Košarkaše Partizana večeras od 20.30 sati u Milanu očekuje utakmica 28. kola Evrolige protiv Olimpije.

Crno-bijeli su u utorak bili uspešni na startu mini-turneje u Italiji i savladali Virtus u Bolonji za 15 evroligašku pobjedu, tako napravili novi korak ka plasmanu u Top 8.

Izuzetno težak posao očekuje srpskog predstavnika večeras u Milanu, jer je Olimpija u velikom naletu i meč sa crno-bijelima dočekuje nakon pet uzastopnih pobeda u Evroligi i skorom 11-15 i utakmicom manje.

Ipak, trener „manekena“ Eitore Mesina smatra da je tim trenera Željka Obradovića u najboljoj formi u Evropi.

„Partizan je vjerovatno tim u najboljoj formi u celoj Evroligi, što pokazuje i pozicija na tabeli. Samopouzdanje im je veoma veliko posle pobjede u Bolonji. Očigledno, to je dobro treniran tim, sa jasnim pravilima, puno atletskih igrača i mnogo šutera na svakoj poziciji, počevši od Kevina Puntera i Zeka Ledeja“, jasan je iskusni strateg.

Mesina je jasno apostrofirao igru u odbrani i zaustavljanje Matijasa Lesora kao primarne zadatke njegove ekipe ukoliko želi da stigne do trijumfa nad Partizanom.

„Odbrana na veoma visokom nivou biće od suštinskog značaja za nas i biće podjednako važno da kontrolišemo svoj reket protiv najboljeg ofanzivnog skakača u takmičenju Matijasa Lesora. Popravljamo se i želimo da nastavimo u tom ritmu. U Valensiji smo odigrali veoma dobru utakmicu, ali protiv Partizana moramo još bolje ako želimo da pobijedimo“, zaključio je Italijan.

 

 

(sportske.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.