Ni Đavolima ne prija pakao Enfilda: Liverpul – Junajted 7:0

0

Delirijum oduševljena na Enfildu! U najvećem derbiju engleskog fudbala Liverpul je demolirao Mančester Junajted 7:0 (1:0).

Sve je od prvog minuta prštalo na kultnom stadionu. Tako je uvijek kada igraju Liverpul i Mančester Junajted bez obzira na trenutni plasman na tabeli.

Domaći tim bio je pod mnogo većim pritiskom jer juri četvrtu poziciju i mjesto u Ligi šampiona naredne sezone, dok su se gosti sjajnom formom u 2023. godini učvrstili na koti tri iza Arsenala i Mančester Sitija i iz prikrajka vrebaju borbu za prvo mjesto.

Prvu veliku priliku tim Jirgena Klopa stvorio je u 23. minutu, Endi Robertson je centrirao sa lijeve strane, a Lisandro Martinez požtvovano intervenisao ispred Darvina Nunjeza i izbacio loptu u korner.

Tri minuta kasnije uzvratio je Bruno Fernandeš, uputio je udarac glavom, ali je lopta prošla malo pored Alisonovog gola. Minut poslije toga u dobroj prilici bio je i Markus Rašford, ali nije zahvatio loptu kako je želio i golman Liverpula je lako zaustavio.

U 42. minutu opravdano je poništen gol Junajteda pošto je strijelac Kazemiro bio u očiglednom ofsajdu. A onda samo minut kasnije poveo je domaći tim: sjajno je Robertson proigrao Kodija Gakpa, Holanđanin se oslobodio rivala, namjestio i pogodio sam ugao De Heinog gola – 1:0!

Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

A u drugom poluvremenu raspodija fudbalera u crvenim dresovima!

Nije prošlo ni minut i po u nastavku, novi gol za Liverpul: kombinovali su Salah i mladi Harvi Eliot, ovaj drugi je ubacio loptu u peterac Junajteda gdje je Darvin Nunjez sproveo u mrežu. Ukupno 13. gol u sezoni za Urugvajca, sedmi u Premijer ligi.

Samo tri minuta kasnije na semaforu je već stajalo 3:0: sve je krenulo od Gakpa, našao je na krilu Salaha, ispratio akciju Egipćanina i iz nimalo lake pozicije drugi put na meču matirao Davida De Heu. Erupcija oduševljena na Kopu!

Od tog trenutka utakmica se potpuno otvorila: Robertson i Konate propustili su odlične prilike da povećaju vođstvo Liverpula, dok je Bruno Fernandeš umalo kaznio kiks golmana Alisona.

A onda u 66. minutu – 4:0: bila je to još jedna kontra Redsa, lopta je dva puta pogađala Mektomineja prije nego što je došla do Mohameda Salaha, koji je prosto zakucao u mrežu Junajteda. Njegov 128. gol za Liverpul u Premijer ligi čime se na klupskoj listi strelaca izjednačio sa legendarnim golgeterom Robijem Faulerom.

U 73. minutu Rašford je mogao da ublaži poraz Junajteda, obišao je Alisona, ali je otišao previše na stranu i pogodio samo spoljni dio stative.

Dva minuta kasnije „petarda“ u mreži Davida De Hee: Novi pogodak Darvina Nunjeza, nebeskim skokom postiže svoj drugi gol na meču, baš kao i Mo Salah u 83. minutu za 6:0. On je sada najbolji klupski strijelac u Premijer ligi pošto je pretekao Faulera.

Konačnih i nestvarnih 7:0 postavio je Bobi Firmino koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru uz ovacije sa tribina, pošto je dan ranije objavljeno da na kraju sezone poslije osam godina napušta Redse!

Ovom pobjedom Liverpul je došao na samo tri boda zaostatka za Totenhemom na četvrtom mjestu uz utakmicu manje odigranu.

U narednom kolu tim Jirgena Klopa gostuje Bornmutu, dok ekipa Erika Ten Haga dočekuje Sautempton.

Rezultati – subota: M. Siti – Njukasl 2:0 (1:0) /Foden 17, Silva 67/, Arsenal – Bornmut 3:2 (0:1) /Parti 62, Vajt 70, Reis 90+8 – Biling 1, Senesi 57/, Aston Vila – Kristal Palas 1:0 (0:0) /Andersen 27ag/, Brajton – Vest Hem 4:0 (2:0) /Mekalister 18, Feltman 52, Mitoma 69, Velbek 89/, Čelsi – Lids 1:0 (0:0) /Fofana 53/, Vulverhempton – Totenhem 1:0 /Traore 82/, Sautempton – Lester 1:0 (1:0) /Alkaraz 35/, nedjelja: Notingem Forest – Everton 2:2 (1:2) /Džonson 19, 77 – Grej pen 10, Dukure 29/ , Liverpul – M. Junajted 7:0 (1:0) /Gakpo 43, 50, Nunjez 47, 75, Salah 66, 84, Firmino 88/; ponedjeljak od 21: Brentford – Fulam.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.