Budućnost lagano slavila u derbiju i osigurala prvo mjesto pred fajnal-for

0

Košarkašice Budućnosti su slavile i u drugom derbiju WABA lige za pet dana – nakon Cinkarne Celje na svom terenu, Podgoričanke su u Novom Sadu savladale i Vojvodinu 021, rezultatom 67:43 (21:9, 14:11, 12:9, 20:14).

U petom minutu, poslije trojke kapitenke Dragane Živković, bilo je 15:2, čime je bilo jasno da će „plave” nastaviti niz.

Višnja Stefanović ostvarila je dabl dabl učinak – 17 poena i 10 skokova, dok je Dragana Živković ubacila 15, uz četiri ukradene lopte, kao i po tri skoka i asistencije. Dvocifrena je bila još Zorana Radonjić sa 11 poena, koja je imala i osam uhvaćenih lopti. U strijelce su se upisale još Anastasija Drobnjak i Jovana Marković, koje su ubacile po sedam, Marija Leković je bila strijelac šest poena, uz koje je imala i sedam skokova i pet asistencija, kao i Maja Bigović, koja je ubacila četiri.

Kod Vojvodine, Destini Tompson je postigla 12, Lana Marić i Marina Stojić po osam poena.

Celje je deklasiralo Montanu 99:59, a krajnji rezultat dovoljno govori o dešavanjima na parketu. Raspoložene za igru u napadu, kod Celja, bile su Blaža Čeh sa 26, Sara Lunis sa 23, Tajla Simons sa 18. Kod Montane, bolje od ostalih, bile su Aleksandra Petrova sa 15 i Šeren Sadrlend sa 14 poena.

Ukoliko se ne dogodi nešto senzacionalno u preostalih nekoliko utakmica do finalnog turnira koji počinje 26. Marta u polufinalu će igrati prvoplasirana Budućnost i Montana, odnosno Celje i Vojvodina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.