Tahiri: Kurti se predao Vučiću!

17

Bivša glavna pregovaračica Prištine u dijalogu sa Srbijom Edita Tahiri rekla je da premijer Aljbin Kurti nije uspio da zaštiti tzv. državu Kosovo u dijalogu, prihvatanjem evropskog predloga.

Ona kaže da je Kurti oprostio Miloševiću i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pristajući na evropski predlog za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

– Ovaj plan nema međusobno priznanje… Dakle, štetan je za (tzv.) Kosovo. Kurti kao premijer nije uspeo da odbrani (tzv.) državu Kosovo u ovom dijalogu, predajući se Vučiću. Drugo, to je sporazum koji uopšte ne predviđa istoriju ratova, niti predviđa krivicu Srbije kao agresora na (tzv.) Kosovu. Onda se uopšte ne ističe genocid nad Srbijom na (tzv.) Kosovu. Kurti je oprostio Miloševiću i Vučiću genocid na ​(tzv.) Kosovu, a da ne kažem da smo sada u martu, pa počinjemo mesec masakra tog rata. Sporazum se apsolutno ne odnosi na istoriju genocida koji se tada dogodio, nema krivice – rekla je Tahiri na KTV.

(Kosovo online)

17 Comments
  1. Djujic komentariše

    Zivkovicu sad si upregao i arnautku u odbranu tvog izdajnickog poslodavca .
    Kom srbinu nije jasno da je zvalavi veleizdajnik zbog ove izdaje i doveden na vlast, onda mu po mozga fali!

    1. Cedomir komentariše

      Izjava Edite Tahiri je još jedan u nizu dokaza da je Vuciceva borba za Srbiju beskompromisna I ispravna, da gleda uvek I na svaki način da zaštiti i sačuva nacionalne interese.

  2. Mikica komentariše

    Kakva je ovo rugoba,i Olbrajt bi joj pozavidela.

  3. Snezana komentariše

    Kako i moze da zastiti nesto sto postoji samo u njivim bolesnim mozgovima i zamislima?!

  4. Gradjanin komentariše

    Zivkovicu ti si profesionalac i samo ovako nastavi.Srbija sa Vucicem je postala ekonomski gigant.Borba da postane portal svih gradjana a ne retrogradnih nacionalista.

  5. mimica komentariše

    Poznavajuci Kurtija opet ce pokusati da hvata krivine oko osnivanja ZSO………

  6. mimica komentariše

    Kada Pristina i Kurti ispune potpisano a to je da formiraju ZSO, tada ce Vucic da pocne da pregovara sa nima pa da vide kako i mi mozemo da teramo inat.

  7. mimica komentariše

    Ajde Boze pomozi da resimo to pitanje jedno za vjek i vjekova!

  8. mimica komentariše

    Vucic nikada nece potpisati nezavisnost lazne drzave Kosovo!!!!!

  9. caca komentariše

    Pre par dana u Briselu Vucic je imao jedinstven stav a to je formiranje ZSO, i na sastanku u Ohridu ce imati isti stav koji se nece promeniti.!!!

  10. caca komentariše

    Kurti prica samo ono sto zapad zeli da cuje a naravno da to uopste i ne misli. Naucio je dobro da laze i vara pa mu to sa zapadom odlicno ide.

  11. caca komentariše

    Ocekujemo da ce se Kurti pokrenuti sa mrtve tacke i da ce poceti procese za formiranje ZSO. Videcemo na sledecem sastanku dokle je stigao sa tim…..

  12. caca komentariše

    Ma koliko Kurti da vrda i izbegava formiranje ZSO, ta zajednica ce biti formirana sa njim ili bez njega, to isto vazi i za Pristinu…..

  13. caca komentariše

    Nas predsednik ima jak stav po pitanju priznanja lazne drzave a to je da dok je on na vlasti to priznanje se nece desiti ma koliko da su veliki pritisci ali ce nastaviti sa pregovorima sa Pristinom…..

  14. caca komentariše

    Dok je Vucic na celu Srbije mi necemo priznati kvazi drzavu ma koliko to zli i pokvareni ljudi prizeljkivali, dzaba im sve.

  15. Slobodan komentariše

    Kurtijeva otrovna politika nema šanse pored Vučićeve ispravne borbe za mir i stabilnost na KiM.

  16. Ana komentariše

    Predsednik Vučić neće pristati na nezavisnost Kosova i Metohije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.