Novak preslišao i Hurkača: Neće biti problema ni sa narednim rivalom?

0

Sigurnim korakom gazi Novak Đoković ka šestom trofeju u Dubaiju, prvom nakon 2020. godine. U četvrtfinalu je bez mnogo znojenja savladan Hubert Hurkač 2:0 (6:3, 7:5), a naredni rival srpskom asu biće bolji iz duela Danil Medvedev Borna Ćorić.

Imao je Đoković manjih problema na startu turnira protiv Čeha Tomasa Mahača, čak i izgubio set od kvalifikanta i 130. igrača na svijetu (6:3, 3:6, 7:6), ali je potom dodao gas i počistio s terena Holanđanina Talona Griekspura. U istoj brzini nastavio je i protiv Poljaka, za petu pobjedu u isto toliko međusobnih duela.

Iako je Hurkač značajno bolje odigrao drugi nego prvi set, prije svega je odlično servirao, nije uspio da stigne čak ni do brejk lopte koja bi unijela kakvu-takvu dramu u ovaj meč. Novak je strpljivo čekao grešku i, fudbalskim žargonom, uhvatio rivala „na kontru”. Gemove na svoj servis rutinski je rješavao, a onda u 11. gemu drugog seta iskoristio pad koncentracije 11. tenisera svijeta i iskoristio petu loptu za vođstvo 6:5. Bio je to kraj nadama Poljaka da bi mogao do trećeg seta…

Epilog meča mogao se nagovijestiti već na startu, pošto je Đoković veoma raspoložen izašao na teren. Dominirao je u gemovima na svoj servis, a u četvrtom imao čak tri brejk lopte. Iskoristio je treću i potom rutinski set priveo kraju. Pomenuli smo već da je Hurkač uspio da popravi servis, u tri gema drugog seta izgubio je samo jedan poen, ali nije to poremetilo Novaka.

Svoje polufinale Đoković će igrati u petak od 18 časova, dok se od 14 satu sastaju Aleksander Zverev i Andrej Rubljov.

Protiv Medvedeva je dosad dobio devet od 13 duela, slavivši u prethodna četiri. Ove godine već ga je savladao u polufinalu Adelejda (6:3, 6:4). Protiv Ćorića ima četiri pobjede, bez poraza, s tim da su se poslednji put sastali 2020. u osmini finala turnira u Beču (7:6, 6:3). Imajući u vidu formu najboljeg svjetskog tenisera, za očekivati je da sjutra upiše 16. pobjedu zaredom ko god da se nađe na suprotnoj strani mreže.

(mozzart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.