Slučaj napada na Milana Kneževića: Osnovni sud odbacio krivične prijave, akteri će odgovarati prekršajno

0

Slučaj napada na Milana Kneževića, predsjednika Demokratske narodne partije i jednog od lidera Demokratskog fronta, dobio je svoj prvi epilog.

Naime, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je krivične prijave podnijete protiv Ivana Gardaševića, Dušana Kneževića i Milana Kneževića.

Podsjetimo, Cetinjanin Ivan Gardašević je u decembru prošle godine, ispred zgrade podgoričkog Aerodroma, sa još dvije osobe napao poslanika Kneževića.

Oni su ga prvo vrijeđali na nacionalnoj osnovi, a nakon toga pokušali i da se fizički obračunaju sa jednim od lidera DF-a.

Incident je, međutim, spriječio Milanov vozač Dušan Knežević.

„Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, odbacilo je krivičnu prijavu Uprave policije – OB Podgorica, podnijetu protiv I.G., zbog krivičnog djela ugrožavanje sigumosti izvršenog na štetu M.K. Povodom istog događaja pokrenut je prekršajni postupak protiv I.G, zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru“, odgovorio je „Vijestima“ rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović.

On je pojasnio da je ODT odbacilo krivičnu prijavu L.G. podnijetu protiv Milana Kneževića i njegovog vozača Dušana Kneževića.

„Zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti krivičnog djela laka tjelesna povreda, izvršenih na štetu I.G. Protiv lica D.K. pokrenut je prekršajni postupak od strane Uprave policije – OB Podgorica, zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.