Prigožin: Ne postoji ni jedan jedini Srbin u Vagneru

3

Osnivač i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin izjavio je danas da u toj ruskoj paravojnoj formaciji nema državljana Srbije, komentarišući tekst objavljen danas na portalu „politico.eu“, u kojem se navodi da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za taj portal ranije rekao „da će svi Srbi regrutovani u paravojnoj grupi Vagner koji učestvuju u neprijateljstvima u Ukrajini biti uhapšeni po povratku u domovinu“.

“Ne postoji ni jedan jedini Srbin u Vagneru na današnji dan, 1. marta. Poslednji koji se borio za Vagner otišao je prije dva mjeseca. Ako ijedan Srbin tvrdi da se borio za Vagner u 2023. – to je laž. Ne vjerujte mu“, poručio je Prigožin za ruski portal REX koji ga je zamolio da prokomentariše Vučićevu izjavu.

Prigožin je posebno naglasio da Vagner „nikada nije bio u Srbiji“ i da „nema nikakve kontakte sa Srbijom“, prenosi TASS.

3 Comments
  1. pera komentariše

    Naravno da ne postoji ali zato i redovima ukrajinskih nacista ima svih iz srpskog komsiluka, a to naravno niko ne spominje.

  2. Nikola komentariše

    Srbija nema ljudi za bacanje i svaki građanin treba da se posveti boljoj budućnosti države u kojoj živi.

  3. Cedomir komentariše

    Vučić je jasno rekao da ako ima naših građana da se bore na ratištu u Ukrajini da će odgovarati. Ne razumem sta tu nije jasno, i što to prebacuje opozicija Vucicu!?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.