Đurović se sastala predsjednikom Doma savjetnika Kraljevine Maroko

0

Na marginama 17. plenarnog zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana, predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se sa predsjednikom Doma savjetnika Kraljevine Maroko Enaamom Majarom.

Zahvalivši se na na prijemu i gostoprimstvu, predsjednica Đurović je istakla da su Crna Gora i Kraljevina Maroko, uprkos činjenici što nemamo diplomatska predstavništva, u posljednjih nekoliko godina osnažile međudržavne veze.

Evidentan je interes dvije države za jačanjem saradnje u brojnim oblastima, a Crna Gora je otvorena za produbljivanje odnosa sa ovom važnom državom afričkog kontinenta. Na toj liniji, ona je izrazila uvjerenje da će se u narednom periodu steći uslovi za unapređenje političkog i radnog dijaloga između dvije države.

Ukazavši na značaj parlamentarne saradnje, predsjednica Skupštine je najavila da će u najskorijem roku inicirati formiranje grupa prijateljstva između parlamenata Crne Gore i Kraljevine Maroko.

Đurović je ukazala i na mogućnost saradnje dvije države u oblasti obnovljivih izvora energije u kojoj Kraljevina Maroko ima veoma dobre rezultate i pozitivna iskustva, kao i u oblasti turizma u kojoj postoji značajan prostor za saradnju u dijelu razmjene znanja i iskustava, ali i povećanja turističkog prometa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.