Za pljačku Prve banke, tužiteljka traži više od 20 godina robije za optužene

1

Presuda četvorici optuženoj za pljačku Prve banke u Beranama 2017. godine, u Višem sudu u Bijelom Polju, biće izrečena sjutra – 3. marta.

Zbog razbojništva, prema optužnici, Baranin Goran Milašinović (39), Podgoričanin Miloš Ceković (32), kao i Beograđani Milan Brkić (19) i Filip Marjanović (18).

Presudom Višeg suda, koju je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore, oni su osuđeni na ukupnu kaznu od 14,6 godina zatvora.

Milašinović je tada osuđen na četiri godine zatvora, a Ceković, Brkić i Marjanović na jedinstvenu kaznu od po 3,6 godina zatvora za razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja.

U završnim riječima, tužiteljka Ljubinka Madžgalj kazala je da je svim izvedenim dokazima optužnica dokazana, a da se u međuvremenu, ponovnim suđenjem nije izmijenilo činjenično stanje.

„Mjerama tajnog nadzora i transkriptima razgovora utvrđeno je da je sa broja koji koristi Branko Anđelić ostvarena telefonska komunikacija između brata okrivljenog Marjanovića – Borivoja, sa Milašinovićem,13. aprila 2017. godine. Iz svih izvedenih dokaza i vještačenja jasno je da je pljačka izvedena prema unaprijed planiranom rasporedu uloga, da su okrivljeni međusobno komunicirali, te da je Ceković prevezao Brkića i Marjanovića iz Podgorice do Berana, a potom prema Rožajama, gdje su uhapšeni. Takođe je utvrđeno da su tog dana Ceković i Milašinović sačekali Brkića i Marjanovića, razdvojili se, a potom se ponovo sastavili“, rekla je tužiteljka, a prenose „Vijesti“.

Madžgalj je tražila osuđujuće presude – za Milašinovića pet i po godina, a za ostale po pet godina zatvora.

Odbrana optuženih je istakla da optužba nije dokazana, da ne postoji nijedan dokaz da je između njih postojao dogovor i razrađen plan o navodnom zajedničkom izvršenju krivičnog djela, niti je utvrđeno da su njihove uloge bile podijeljene, te da nisu djelovali u grupi, prema unaprijed razrađenim planovima i ulogama.

Željko Lučič, predstavnik Prve banke kojoj do danas nije vraćen iznos od 161 hiljadu evra, postavio je imovinsko pravni zahtjev.

Prema optužnici koju je zastupala Nada Bugarin, dvojica maskiranih muškaraca su 13. marta 2012. godine, oko 9.20 minuta, naoružani ušli u banku. Jedan je uz prijetnju pištoljem primorao dvojicu zaposlenih da legnu na pod, a drugi da mu iz sefa preda novac.

Tokom pljačke, piše, pucali su uvis, a potom pobjegli sa 161.036 evra.

1 Comment
  1. Plotari komentariše

    A koliko gazda ,i on je pljacka .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.