Gonzales: Odbranom i brzim ritmom ćemo neutralisati Partizanovu čvrstinu

0

Košarkaši Albe slavili su u prošlom kolu Evrolige protiv Crvene zvezde u Beogradu, uspjeli su da slome izabranike Duška Ivanovića, a da li će uspjeti da slave i protiv Partizana u Beogradu, saznaćemo u četvrtak, sa početkom u 21 čas.

Beograđani su u minuloj rundi poraženi na svom parketu od Fenerbahčea, poslije velike borbe i neizvjesne završnice. Dvorana će sigurno biti ispunjena do poslednjeg mjesta, a za crno-bijelima je duel koji slijedi od ogromnog značaja kada je riječ o plasmanu u plej-of elitnog takmičenja.

S druge strane, Alba je odlično počela Evroligu, upala je u krizu, daleko je od osam najboljih timova, ali to ne znači da se do kraja neće boriti za svaku pobjedu. Pokazala je to u minuloj rundi, a sudeći po najavama iz Berlina, Alba se sprema za novo iznenađenje.

Partizan ima odličnu ekipu, vrhunski stručni štab na čelu sa Željkom Obradovićem. Očekuje nas vrela atmosfera u dvorani, a navijači su po pravilu dodatna snaga našem narednom rivalu. Partizan insistira na čvrstoj igri, pokriven je na svim pozicijama. Naš cilj je da odigramo hrabro i kvalitetno u oba smjera, nastojaćemo da kvalitetnom odbranom neutrališemo ofanzivni potencijal Partizana, a istovremeno trudićemo se da ubrzamo ritam utakmice“, naglasio je trener Albe, Izrael Gonzales.

Partizan je imao vremena da se spremni za duel protiv Albe. Željko Obradović i stručni štab neće imati problema da motivišu ekipu za utakmicu koja slijedi, jer je sigurno da crno-bijeli ne žele da dožive sudbinu Crvene zvezde. Ključ uspjeha je odbrana, a tranzicija i igra po principu trči i šutiraj je definitivno zabranjena.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.