Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije: Nismo priznali jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i naš stav ostaje isti!

1

Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije saopštilo je da pozdravlja spremnost na kompromis koji su pokazali Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić, ali su i podsjetili da Rumunija nije priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i da je taj stav ostao isti.

– Rumunija u potpunosti podržava dijalog kojim posreduje EU, kao glavni kanal za efikasnu i sveobuhvatnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, koji može donijeti trajni mir i stabilnost u regionu – naglašavaju iz rumunskog MSP.

Dodali su i da izražavaju nadu da će tekući pregovori o aneksu prihvaćenog sporazuma brzo donijeti rezultate, kako bi primjena mogla da počne.

– Kao što možda znate, Rumunija nije priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i naš stav ostaje isti. Međutim, bez prejudiciranja našeg nacionalnog stava o statusu Kosova, Rumunija je imala konstruktivan pristup kada je riječ o sporazumima o regionalnoj saradnji, viznoj liberalizaciji i drugim pitanjima – saopštili su iz MSP Rumunije.

(Kosovo Online)

1 Comment
  1. Djujic komentariše

    Hvala braco rumuni ,ali zato je zvalavi veleizdajnik to uradio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.