Joković: Andrija Mandić će biti pobjednik predsjedničkih izbora, Đukanovićev rejting će opasti!

7

Potpredsjednik Vlade i ministar poljprivrede, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je da će 19. marta Crna Gora dobiti novog predsjednika države i time će, kako kaže, nastupiti demokratizacija Crne Gore.

Prema tvrdnjama Jokovića, „dugogodišnja vladavina DPS sići sa političke scene i nastupiće bolji dani kad je u pitanju saradnja Vlade i predsjednika“. To će, kako kaže Joković, uticati na rad diplomatsko konzularnih predstavništava, jer do sada Milo Đukanović nije imenovao ambasadore.

On je na konferenciji za medije kazao da mu je žao što nije izabran i sedmi sudija Ustavnog suda koji je predložen.

„Mi u SNP smo uvijek glasali za predložene kandidate i sledeći koji budu predloženi SNP će ih podržati“, rekao je Joković.

On je podsjetio da je SNP odlučila da podrži Andriju Mandića, nakon što nije došlo do dogovora oko jednog zajedničkog kandidata kojeg bi podržali pobjednici sa izbora 30.avgusta.

„Mi smo na sjednici glavnog odbora SNP odlučili koga ćemo da podržimo. Neki su sami sebe isključili, jer se dešavalo ono što ne bi trebalo da se dešava u Crnoj Gori i ne bismo mogli da podržimo one koji su falsifikovali…Bili smo tu da podržimo nekog od kandiata koji su pobijedili 30.avgusta i ogromnom većinom glasano da SNP podrži Andriju Mandića“, rekao je Joković.

„Nije to da mi njega podržavamo, nego Andrija Mandić sa našom podrškom prolazi u drugi krug i ne samo to, nego smo uvjereni da će biti pobjednik izbora“, naveo je Joković.

Vjeruje da će nakon izbora da će opasti rejting Đukanovića, a skočiti rejting Andrije Mandića.

„Učinićemo sve da dođe do pobjede Andrija Mandića i do formiranja 44. Vlade kako bi u godinu i po dana do narednih izbora, oni koji su pobijedli na izborima, sproveli te izbore“, navodi Joković, dodajući da je ovo mnogo bolja Vlada koja radi u interesu države.

Upitan da li bi podržali Jakova Milatovića ako prođe u drugi drug, Joković je rekao da će „nevoljno ali podržati bilo koga samo da se ne glasa kandidat DPS“.

Joković je kazao da mu nije jasno kako neko ko je govorio neistine, i dalje može biti na čelu pokreta Evropa sad, aludirajući na Milojka Spajića. On je kazao i da su Milatović i Spajić bili u delegaciji sa Zdravkom Krivokapićem koja nije potpisala Temeljni ugovor sa SPC u Beogradu, a da su to učinili Dritan Abazović i SNP-

„Nisu ga potpisali i nijednu riječ niko nije rekao protiv toga, a Abazović i SNP kad im je rečeno da će Vladi izglasano nepovjerenje, mi smo ga potpisali pa da nas je koštalo i mnogo više..dobro znamo da je Spajić rekao da je bio poritv ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju… Zamislite da neko  ko je živio toliko dugo van Crne Gore, hoće da prekine toliko dugu tradiciju“, navodi Joković.

7 Comments
  1. Lazo komentariše

    Svi zajedno do pobjede!

  2. mitar komentariše

    Andrija Mandić zaslužuje podršku svakopg antiDPS političara u Crnoj Gori. Ista odluka se očekivala i od Gorana Danilovića. Njegovih 5% ne može donijeti pobjedu…

  3. Zorana komentariše

    Apsolutna podrška Andriji Mandiću i njegovoj politici! DO POBJEDE PREDSJEDNIČE!

  4. lazar komentariše

    Zahvaljujući lažima Milojka Spajić , Evropi Sad znatno opada podrška,

    1. PLATON komentariše

      Lazo, Lazo, rezulat ce biti uznenadjujuci i to za DF i za Demokrate samo negativno

  5. Marija komentariše

    Podrška Andriji Mandiću raste iz dana u dan. Jer građani razumiju njegovu borbu i želju za boljom Crnom Gorom. DO POBJEDE PREDSJEDNIČE

  6. qyu komentariše

    Zasto negdje za maskembal ne organiziraju trku fotelja?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.