Lažni Natoljubac: Bošković povezan sa pripadnikom Specijalnih jedinica Rusije?

6

Bivši pripadnik tajnih specijalnih jedinica Rusije i predsjednik rukometnog saveza te zemlje Sergej Šhiškarev (Sergey Shishkarev) imao je poslove u Crnoj Gori.

Prema podacima portala PRESS, Šiškarev je sa sugrađaninom Mikhailom Kozhevnikovim (Mikhail Kozhevnikov) u januaru 2007. godine u Kotoru osnovao kompaniju “Delo – M”, za djelatnost sportskih arena i stadiona. Ipak, nije dugo formalno zadržao u toj firmi.

Skoro godinu od osnivanja, tačnije 21. decembra 2021. godine Šiškareva je zamijenio Valentin Klimko, koji je tada postao osnivač kotorske firme sa Kozhevnikovim.

U februaru 2008. godine i Klimko je napustio “Delo – M”, da bi jedan od osnivača postao Juri Burundukov (Yury Burundukov), koji je sa Kozhevnikovim ostao do gašenja te firme 13. juna 2012. godine.

Interesantno je da je Juri Burunukov bio suvlasnik podgoričke kompanije “Ecogas Montenegro”, koja je ugašena prije nešto više od dvije i po godine.

Radi se o kompaniji u kojoj je prethodno otvoren stečajni postupak u kojem je, između ostalog, utvrđen dug za porez od 117.058 eura po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, 95.084 eura doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i 21.973 eura kamata.

Taj dug nikada nije naplaćen, s obzirom da nije postojala imovina koja je evidentirana u stečajnom postupku. Radi se o kompaniji koja je imala otvorene račune u Prvoj banci Crne Gore, u kojoj je pojedinačno najveći akcionar Aco Đukanović, brat predsjednika države Mila Đukanovića.

Stranica rješenja Privrednog suda

Međutim, da se vratimo na Sergeja Šiškareva.

Nezvanični podaci iz crnogorskih bezbjednosnih službi govore da je Šiškarev bio povezan sa Predragom Boškovićem, aktuelnim posalanikom Demokratske partije socijalista (DPS), bivšim ministrom odbrane i dugogodišnjim predsjednikom Rukometnog saveza Crne Gore, ali i aktuelnim potpredsjednikom Evropske rukometne federacije (EHF).

Tokom 2016. godine Šiškarev je u Crnu Goru došao sa suprugom Olgom Šiškarevom i sugrađaninom Denisom Bogomolovom, iz Rukometnog saveza Rusije. Službe bezbjednosti evidentirale su da je Bošković angažovao agenciju “Grand”, koja ga je odvela u Bar, gdje se zadržao dva dana.

Bošković je, navodno – prema istim informacijama, privatni letom kompanije “Euro Jet”, upravo u društvu Bogomolova, putovao u Rusiju.

Biografija Šiškareva

Prema dostupnim podacima iz otvorenih izvora, Šiškarev je 1985. godine upisao Državni institut za strane jezike u Minsku. Nakon jedne godine studija regrutovan je za vojnu službu i pridružio se marincima Sjeverne flote.

Na preporuku svojih komandanata Šiškarev je započeo studije na Odsjeku za zapadne jezike Vojnog instituta Crvene zastave Ministarstva odbrane Rusije. Godine 1992. diplomirao je sa odličnim uspjehom, smjer Vojni tumač-konsultant za portugalski i mađarski jezik. Ima čin pukovnika u rezervi.

Godine 1993. osnovao jednu od najvećih transportnih holding kompanija „Delo Group“ i bio je zadužen za nju do 1999. godine. Dva puta je biran u Bord direktora Novorosijske trgovačke morske luke (NCSP).

Decembra 2007. godine izabran za treći mandat, postavši predsjedavajući Komiteta Državne dume za transport.

 

 

(portal press)

6 Comments
  1. Obraz komentariše

    Naš beli orao leti dje ima para. Nikad dosta ovim lešinarima

  2. Anonimus komentariše

    Idi putuj ptico bela………..

  3. qyu komentariše

    Da je bar istina pa pomozi Bože.

  4. E viva komentariše

    Treba mirno da se dogovorite u CG , kao sto su Kosovo i Sebija sve potpisali, medjusobno se priznali i svako svojim putem…pa dragi susjedi , neka vam je sa srecom priznanje nezavisnog Kosova

  5. Plotari komentariše

    I faca mu odaje da je tajni agent ,“sismakov“.jesu li svi izdpsa agenti.

  6. Monteprkno komentariše

    E Viva jebo ti pas mater babu su ti prčili soldati Pirca Birolija za kilo makarona!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.