Novi Beograd probio led u duelima sa Ferencvarošem

0

Srušena je tradicija, Novi Beograd je u uzbudljivoj utakmici prvi put u istoriji pobijedio Ferencvaroš 14:13 (4:3, 5:5, 2:4, 3:1) u devetom kolu Lige šampiona za vaterpoliste. Za gledanje odlična utakmica, za trenere biće analize posebno oko igre odbrane u prve tri četvrtine.

Strijelci za pobjednički tim bili su Drašović tri, Mandić, Perkovic, Granados dva, Vlahopulos, Ćetković, Jakšić, Skubakis i Pijetlović. Janšik četiri,Varga tri, Damonte, Argiropulos dva, Molnar i Merkulov za Ferencvaroš.

U prvoj četvrtini mijenjali su se glavni glumci. Odličan početak Novog Beograda i posle 4,30 minuta vođstvo 3:0, šutevi Mandića i Granadosa i majstorija Perkovića. Tada na scenu dolaze Mađari. Lijep gol Damontea, pa pogodak Janšika poslije kontrafaula i izjednačenje Deneša Varge i lako dosuđenog peterca. Da domaćin ode na odmor sa minimalnom prednošću pobrinuo se sjajnom asistencijom Viktor Rašović koji je Pijetlovića ostavio samog pred golom prosječnog Sakonjija.

Raspoloženi su bili napadači u drugih osam minuta, po pet pogodaka sa obje strane. Varga je pokazao klasu, uzvratio je Drašović. Novi Beograd je zahvaljujući njemu poveo 8:6. Smanjio je Varga a potom je Argiropulos peterac izveo promašivši gol. Drugi gol Drašovića za 9:7 da bi efikasni Janšik iskoristio nesmotrenost Žoao Pedra i lobovao ga u poslednjoj sekundi prvog poluvremena.

Slabog golmana Sakonjija (4-13) zamijenio je oporavljeni Vogel. Argiropulos iz kontre i Janšik su bili zaslužni za preokret. Fradi je prvi put poveo 10:9. Jakšić je zatim mahao, uhvatio Vogela u takozvanom raskoraku i onda pustio loptu u mrežu za izjednačenje. Ćetković je potom pokazao spretnost, revanširao se Damonte za 11:11. Gocić je tražio tajm-aut kojeg je pokušao da materijalizuje Mandić. Vargin blok ostavio je tako Mađarima pun napad a Argiropulos je kao u drugoj četvrtini Janšik lobom savladao Žoao Pedra za vođstvo svog tima, pred poslednju četvrtinu 12:11.

Dugo se sa dosta grešaka i čudnih sudijskih odluka na štetu Novog Beograda, igralo bez golova. Vlahopulos je 3,14 minuta prije kraja isplivao kontru i izjednačio. Odlična odbrana je nagrađena projektilom Granadosa 1,35 do kraja za minimalnu prednost. Nervoza je uhvatila Mađare, propušten je igrač više.

U poslednji minut Novi Beograd je ušao sa igračem više i odlični Drašović je 50 sekundi prije kraja riješio pitanje pobjednika. Molnar je 22 sekunde prije kraja ublažio poraz ali za domaćina nije bilo problema da sačuva loptu do kraja.

Čestitke momcima, pobijedili smo odličan Ferencvaroš u utakmici koja je, očekivano bila neizvjesna do kraja. Bio je to visok nivo vaterpola. Za nas veoma važna tri boda. Bilo je i grešaka ali su sastavni dio sporta i znamo šta nam treba za budućnost“ rekao je zadovoljno trener Novog Beograda, Živko Gocić.

Utjehu za loše rezultate u Premijer regionalnoj ligi vaterpolisti Juga su pronašli brzo, a trener Vjekoslav Kobešćak može da bude zadovoljan reakcijom ekipe, koja je pobijedila OSC sa 13:8 (5:3, 3:1, 2:1, 3:3).

Golove za Jug, postigli su: Franko Lazić četiri, Loren Fatović tri,  Konstantinos Kakaris i Filip Kržić po dva, Marko Žuvela i Maro Joković po jedan. Kod ekipe iz Budimpešte, najefikasniji su bili Kristijan Manherc i Gergelji Burijan sa po dva gola.

Jug je dobio prvu dionicu sa 5:3, na poluvremenu je vodio sa 8:4, a na osnovu viđenog do tog momenta, bilo je jasno da nešto drastično mora da se promijeni u bazenu, kako bi OSC stigao do preokreta. Ekipa iz glavnog grada Mađarske je nastojala da stigne do neizvjesne završnice, ali je ekipa iz Dubrovnika, ljubomorno čuvala kapital koji je stekla.

U ostalim mečevima B grupe, Marsej je slavio protiv Sabadelja sa 9:6, dok je Breša nadigrala Špandau rezultatom 14:10.

Izabranici Miloša Šćepanovića stigli su do sedmog boda u elitnom tamičenju, šanse za plasman na finalni turnir nisu velike, ali postoje. Sve dok postoje, izvjesno je da će se šampion Francuske boriti da stigne do Beograda. Marsej je protiv Sabadelja slavio sa 9:6 (4.2, 2:3, 3:0, 0:1).

Golove za Marsej, postigli su: Ante Vukićević i Ugo Kruzija po dva, Roman Verno, Aleksandre Buet, Tomas Verno, Andrija Prlainović, Uroš Čučković po jedan. Dejan Lazović je imao osam odbrana, a Vladan Spaić nije uspio da se upiše u listu strelaca. Kod Sabadelja, Fran Valera je postigao dva, Dušan Banićević i Kosta Averka po jedan gola.

Breša je bez problema opravdala ulogu favorita protiv Špandaua – 14:10 (4:1, 3:3, 6:3, 1:3). Najefikasniji u sastavu Breše, bili su Eduardo Di Soma sa četiri, odnosno Stefano Lungo i Vićenco Dolće sa po tri gola. Kod Špandaua, Mateo Ćuk je postigao četiri, Dmitri Holod tri gola.

SATNICA I REZULTATI

Grupa B: Breša – Špandau 14:10, Novi Beograd – Ferencvaroš 14:13, Marsej – Sabadelj 9:6, Jug – OSC 13:8.

Plasman: Breša 24, Novi Beograd 22, Ferencvaroš 18, Jug 14, Špandau osam, Marsej sedam, OSC šest, Sabadelj četiri boda.

Grupa A (danas): Vuljagmeni – Olimpijakos (19), Vaspo Hanover – Dinamo (19), Radnički – Jadran (20.30), Pro Reko – Barseloneta (21).

Plasman: Pro Reko, Barseloneta 21, Olimpiajkos 19, Vuljagmeni 13, Radnički devet, Jadran sedam, Hanover tri, Dinamo je bez bodova.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.