Rusija upozorila Izrael da prekine oružane napade protiv Sirije!

0

Rusija je pozvala Izrael da prekine oružane provokacije protiv Sirije, izjavio je prvi zamjenik predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski na sastanku Savjeta bezbjednosti UN.

On je ukazao da se nastavljaju redovne proizvoljne vojne akcije Izraela protiv Sirije.

Poljanski je podsjetio da je 19. februara izraelsko vazduhoplovstvo izvelo udare na teritoriju Sirije, napadnuto je nekoliko ciljeva u Damasku i okolini, a jedna raketa je pogodila stambenu zgradu u gustom urbanom području.

– Usled toga je pet ljudi poginulo, još 15 je povređeno. Jedan od fragmenata izraelske rakete koju je presrela sirijska PVO pao je 300 metara od zgrade ruske ambasade u Damasku – rekao je Poljanski i dodao:

– Snažno osuđujemo vojne akcije koje je preduzeo Izrael, a koje predstavljaju grubo kršenje međunarodnog prava. Snažno pozivamo izraelsku stranu da zaustavi oružane provokacije protiv SAR-a i da se uzdrži od koraka koji nose opasne posledice po cio region – istakao je on.

Prema riječima Poljanskog, Moskva polazi od činjenice da je nastavak takve prakse Izraela apsolutno neprihvatljiv, posebno kada mnoge zemlje svijeta, uključujući i Rusiju, aktivno pomažu Sirijcima u prevazilaženju posledica zemljotresa.

(Novosti online)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.