Liga šampiona: Biti ili ne biti za Radnički i splitski Jadran

0

Veoma bitna utakmica za opstanak u trci za plasman na fajnal-ejt Lige šampiona čeka u kragujevačkom „Parku” vaterpolisti Radničkog i Jadran iz Splita u srijedu od 20.30 časova.

U prvom krugu A grupu, Šumadinci su u Splitu ispustili priliku da naprave „brejk“ i veliki korak ka plasmanu na završni turnir. Vodili su tokom čitave utakmice, imali i tri gola prednosti, a 58 sekundi prije kraja bili na „plus dva“ (10:8). Međutim, potom su dozvolili protivniku da postigne dva gola i otkine im dio plijena.

Slična situacija viđena je i u prethodnom kolu Lige šampiona protiv Olimpijakosa kada su Stevanovićevi izabranici do „kobnih“ 58 sekundi do poslednjeg sudijskog zvižduka imali isto vođstvo (10:8) i na kraju su morali da se zadovolje „samo“ bodom protiv favorizovanog rivala. U nizu „prosutih“ bodova je i remi sa Vuljagmenijem na startu (9:9), pa je ovo praktično prekretnica i poslednji voz Kragujevčana u trci za završni turnir. Neće im biti nimalo lako, jer su prije samo pet dana pretrpeli ubjedljiv poraz od Splićana na Poljudu u Regionalnoj ligi (3:15).

Pretrpeli smo najteži poraz ikada od Jadrana, ali se nadamo da je to bio samo naš loš dan. To nas donekle i dodatno motiviše da se pokažemo u boljem svijetlu u najvažnijoj utakmici od početka sezone, ali smo svjesni da je pred nama jako težak izazov. Moramo da ispravimo sve što nije štimalo i da dođemo do pobjede koja bi nam mnogo značila, ne samo zbog plasmana na „fajnal-ejt“, već i zbog našeg samopouzdanja, jer smo imali dosta turbulencija od početka godine”, rekao je Miloš Ćuk.

U borbi za četvrto mesto Vuljagmeni trenutno bježi Radničkom četiri boda, dok Splićani zaostaju dva za Kragujevčanima, pa je ovaj duel „biti ili ne biti“ za oba rivala.

Nadam se da će meč u Kragujevcu više ličiti na onaj prvi u Ligi šampiona, kada je bilo neizvesno do samog kraja, a ovu prethodnu utakmicu ćemo se truditi da zaboravimo. Bez želje i agresivnosti ne možemo igrati ni sa kim, pogotovo u ovoj fazi sezone. Moramo biti oštriji i mislim da će njima biti mnogo teže na našem bazenu i da se neće toliko razmahati kao u Splitu. Trebaće dosta napora da se dobije utakmica, ali sam siguran da će nam naša vjerna publika ponovo dati vjetar u leđa i da ćemo uspjeti da okrenemo momentum na našu stranu”, zaključio je jedan od najiskusnijih u taboru Šumadinaca, Miloš Ćuk.

SATNICA DEVETOG KOLA

Grupa B (utorak): Jug – OSC (19), Novi Beograd – Ferencvaroš (19.45), Marsej – Sabadelj (20) Breša – Špandau (20.30).

Plasman: Breša 21, Novi Beograd 19, Ferencvaroš 18, Jug 11, Špandau osam, OSC šest, Sabadelj i Marsej po četiri boda.

Grupa A (srijeda): Vuljagmeni – Olimpijakos (19), Vaspo Hanover – Dinamo (19), Radnički – Jadran (20.30), Pro Reko – Barseloneta (21).

Plasman: Pro Reko, Barseloneta 21, Olimpiajkos 19, Vuljagmeni 13, Radnički devet, Jadran sedam, Hanover tri, Dinamo je bez bodova.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.