AKO UJEDIN(IT)E LIDERSKU MOĆ I SNAGU SVOJIH BIRAČA, DIKTATOR PADA!

0

Piše: Dr Momčilo D. Pejović

Vama koji obećavate godinama smjenu Mila Đukanovića, „predsjednika svih građana“, naravno ne i mog, ako ste sada u toj namjeri tako čvrsti, odlučni i spremni da zauvijek smijenite diktatora i oborite njegov režim, poručujem da objedinite vaše lične, liderske, političke snage, sposobnosti i moći sa svojim biračkim tijelom! U protivnom, vaš posao biće bezuspješan, kalkulantski, političko-šićardžijski i licemjeran kao što je bio mnogo puta do sada!

Naravno, lakše je reći nego (li) učiniti! Ne rekoh ništa novo! Tako ste radili i to znate svi, pa za sveukupno stanje u državi snosite i vi dobar dio krivice! Naravno, političko stado sa svojim farmerom „Sedmakom Čobaninom“ u tome ima ogromnu i presudnu ulogu.

Ako nijeste odlučni i spremni da se udružite, objedinite lidersku moć i odbacite na „trenutak“ ličnu pizmu, surevnjivost, uskostranačke interese, davna ili skorašnja podmetanja, interesnu političku trgovinu, zavrzlame, pregovore, dogovore, potpisane sporazume i tako dalje, pa još jednom dobrim dijelom izigrate izbornu pobjedu i narodna očekivanja, data od brojnih građani i vaših birača, i još obećanja iz pobjedničkog avgusta na parlamentarnim izborima 2020. godine, onda ne započinjite ništa! Unaprijed se pomirite sa porazom! Prihvatite ga kao i mnogo puta do sada, pa diktatoru kao pobjedniku dođite na noge, poljubite ga u skute i maramicom mu obrišite cipele!

Možda se neko od vas starijih i sa većim političkim stažom, političara, stranačkih lidera i moćnika, (za)pita zašto ovakav uvod? Naravno, reći ću da vam to(liko) „dugujem“ za sve što ste činili u posljednje dvije godine dana, a mnogi od vas u prethodne dvije ili tri decenije, odnosno od kada ste kao pobjednička koalicija manjisko-većinska zasjeli u fotelje i sebi samima srušili dvije vlade, a sve zbog ličnih i stranačkih interesa i kao takvi još kanite ostati ne jedan ili dva mandata nego dokle vam god bude radio vaš životni odnosno biološki sat!

Naravno, teško je čuti i istrpjeti glas istine! Crnogorsku parlamentarnu scenu i sve stranačke lidere, kao predstavnike i zagovornike sopstvenih interesa ili interesa u koalicijama i ujedno nosioce političkog života, dosta dobro pamtim odnosno strpljivo bilježim njihovu političku djelatnost i ujedno „doprinos“ boljemu standardu građana, bržem i većem rastu zaposlenosti odnosno smanjenju broja nezaposlenih, ekonomskom ozdravljenju i ukupnom privrednom razvitku odnosno zaostatku, brojnim (ne)efikasnim eksperimentima „reformskim“ u prosvjeti i školstvu, srednjem i visokom obrazovanju, zatim zdravstvu i sudstvu i tako dalje!

Političku premoć, koju ste imali poslije avgustovskih parlamentarnih izbora 2020. godine, veoma lako ste potrošili i obesmislili kalkulišući sa pregovorima i dogovorima oko formiranja 42. i 43. Vlade, da bi za kratak vremenski rok obadvije vlade srušili i tako ostali u stanju „tehničkog djelovanja“ sa kojim kanite, makar prećutno, ostati do parlamentarnih izbora sljedeće godine!?

Pa, zaista, vi otvoreno i politički kruto i oporo sve činite da vam niko od građana ili vaših birača ništa više ne može vjerovati! Odavno ste potrošili sve svoje lične, liderske i stranačke kredite! Ako sada iznevjerite narodna očekivanja sa izborne parlamentarne pobjede od avgusta 2020. godine onda zbogom i zauvijek, neka vaš politički, liderski i parlamentarni glas umukne!

Ako bismo htjeli, samo na tren,  podsjetiti vas na političku djelatnost vašu od pobjedničkih parlamentarnih izbora pa sve do ovih predstojećih predsjedničkih izbora, koji će biti za nešto manje od tri sedmice dana, onda se može rezimirati sa jednom jednostavno izrečenom rečenicom svima razumljivom, a koja bi glasila: Sami ste krivi za ukupnu političku krizu, jer ste „predsjedniku svih građana“ pomogli da se politički reanimira poslije parlamentarnog poraza i odlaska u opoziciju time što ste mu pružili ruku saradnje kada vam je dao „bjanko mandat premijeru“ za sastav manjisko-većinske „evropske“ 43. Vlade crnogorske! Naravno da ni 42. Vlada premijera Zdravka Krivokapića nije mnogo bolje činila, jer se politički dodvoravala i ugađala poraženom političkom protivniku idući mu na ruku, balansirajući i zadržavajući političke kadrove D(R)PS-ovaca, pa je bila u ulozi „pića“ poput „niti’ je voda nit’ je vino“ već nekakva bljutava bevanda!

Dakle, vrijeme u trajanju nešto više od dvije godine uzaludno ste uspjeli protraćiti, a samo neke periferne političke radove ste obavljali, ostavljajući netaknute tajkune iz najjače i najbrojnije stranke zajedno sa „predsjednikom svih građana“!

Ako tako želite nastaviti svoj lični i stranački politički život onda se ne nadajte ničemu dobrom, sem možda ličnom nekom namještenju za ambasadora ili ministra, kao jednokratnu nagradu za političku ispomoć, od onoga koga godinama i(li) decenijama smjenjujete!

Sada vam se pruža najbolja prilika da zajedničkim političkim snagama, udruženo, snažno i odlučno sa svojim biračima pobijedite na predsjedničkim izborima dajući glas podrške samo svom jednom kandidatu koji bude u prvom krugu postigao najbolji rezultat i kao takav uđe u političku borbu u drugom odlučujućem izbornom krugu i odnese pobjedu nad „Milom Čobaninom“ odnosno „predsjednikom svih građana“!

Možda je donekle i razumljivo da ste kao pobjednička parlamentarna koalicija iz avgusta 2020. godine zainteresovani da se politički konačno svi izmjerite i utvrdite vašu individualnu lidersku i stranačku snagu i moć u prvom krugu predsjedničkih izbora!?

Međutim, u drugom krugu bićete dovedeni pred svršen politički čin da imate samo jedan izbor, a to je zajednički kandidat kome treba objedinjena podrška svih vas lidera i vaših glasača da konačno pobjedom vašega kandidata smijenite diktatora i njegov diktatorski režim! Sve ostalo bi bilo samo pusta i jalova politička priča koju smo slušali mi građani nešto više od tri decenije, a vi kao političari i stranački lideri uzaludan posao radili i na štetu sopstvenih građana i birača!

Konačno, vrijeme je (sa)zrelo da se i vi „probudite“ ili pameti dozovete i sve svoje snage jednom politički razumno, pametno i mudro  udružite i građanima Crne Gore skinete sa grbače lopovski režim i obračunate se sa tvorcem, podržavaocima i nosiocima toga trodecenijskoga  dikatatorskoga režima!

 

Piše: Dr Momčilo D. Pejović

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.