Vučić završio bilateralne sastanke sa zapadnim diplomatama, Petković tvrdi da je atmosfera u Briselu uzavrela!

1

Oko 17 časova završen je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom.

Prema najavama, trebalo bi da počne sastanak evropskih predstavnika sa Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Prema planu, ukoliko ne dođe do saglasnosti između Vučića i Kurtija, ponovo će biti održani bilateralni sastanci lidera za evropskim predstavnicima.

Serija razgovora sa predstavnicima Beograda i Prištine održava se povodom francusko-njemačkog plana za Kosovo.

Evropski zvaničnici, ali i „prozapadni“ i albanski mediji najavili su da će Srbija danas, kada se sastaju njen predsednik Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Kurti, biti suočena sa ultimativnim zahtjevom da prihvati tzv. evropski plan iako on predviđa de fakto priznanje samoproglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine. Srpska strana tvrdi suprotno – danas samo razgovori, nema dogovora bez Srbije.

Petković: Kurti pokušava da izbjegne obavezu Prištine o formiranju ZSO

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je situacija u Briselu uzavrela, i da Aljbin Kurti, na sve načine pokušava da izbjegne obaveze.

„Ono što je važno da građani čuju je to da Kurti pokušava da izbjegne obavezu Prištine, što radi na različite načine. Sa druge strane Vučić insistira da bude formirana Zajednica srpskih opština. Imamo sa jedne strane njegove trikove, i borbu Vučića za Briselski sporazum sa druge strane. Oko toga se lome koplja, i zato je velika nervoza“, rekao je Petković direktno iz Brisela.

(rt.rs)

1 Comment
  1. Roro komentariše

    Jel potpisa ono govno nešto? 🤮🤮🤮🤮

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.