Ko plasira tezu da Andrija gubi od Mila: Samo građanisti koji ne žele da glasaju za narodnog kandidata zbog netrpeljivosti!

17

Od kada je predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić objavio da će se kandidovati za predsjednika Crne Gore, krenula je kampanja tzv. „građanskih“ snaga koje vole da se diče svojim elitizmom, u cilju diskreditacije Andrije Mandića.

Primarna teza koja se koristi je da Andrija Mandić nema mobilišući potencijal da izvede glasače na izbore i da, ukoliko on prođe u drugi krug, pobjeda Mila Đukanovića je zagarantovana.

Tu dominiraju aktivisti i funkcioneri Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad. Diskreditacija svakako jeste jedan legitiman vid političke borbe, što se ne može osporiti, ali je isto tako i jasno da tako žele da mobilišu svoje glasačko tijelo da bi glasali za sopstvene kandidate. S tim u vezi, interesantno je i pomenuti stav Demokratskog fronta gdje ne žele da ostavljaju niti jednu jedinu opciju Đukanoviću za pobjedu već su rekli da će podržati svakog kandidata ko u drugom krugu bude izašao na crtu Đukanoviću ukoliko on uđe u drugi krug.

Važno je pomenuti i samozvane analitičare i pojedince iz NVO sektora kakav je Miloš Bešić koji je izašao sa prognozom da Milo Đukanović pobjeđuje samo ukoliko protivkandidat bude Andrija Mandića a da gubi ukoliko mu na crtu izađu Jakov Milatović ili Aleksa Bečić. Ne može se u ovom trenutku, osim u svrhu afirmacije nekih drugih kandidata, prognozirati rezultat pojedinaca, iako je jasno koji su Bešićevi favoriti, ali diskreditacija na nivou procjena o kojima niko ne može govoriti u ovom trenutku, predstavlja jasan politički cilj i maniupulaciju.

Slično je uradila i direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković koja je kazala da će DPS i DF učiniti sve da miniraju kandidata PES-a Jakova Milatovića a da je situacija u Državnoj izbornoj komisiji samo početak saradnje. Ćalović Marković je ipak zaboravila da iskomentariše činjenicu da je prethodni kandidat PES-a Milojko Spajić flagrantno slagao javnost da nema prebivalište u Srbiji i da je to razlog što DIK nije prihvatio njegovu kandidaturu. Predstavnici DF-a i SNP-a su u DIK-u iz tog razloga bili uzdržani a oni koji su spriječili Spajićevu kandidaturu su bili predstavnici DPS-a i satelita.

Ćalovićeva se ipak pita zašto za Andriju Mandića, Gorana Danilovića, ali i nikad ranije nije traženo državljanstvo kao u slučaju Milojka Spajića. „Očigledno svjedočimo političkoj igri“, rekla je ona.

„Mislim da bi bilo društveno odgovorno da su imali zajedničkog kandidata, bilo bi manje problema oko ulaska u drugi krug, i onda se Đukanović ne bi usudio da izađe na izbore. Mislim da će DPS i DF učiniti sve što mogu da miniraju Milatovića, koji ima najveće šanse da uđe u drugi krug“.

„Ono što se desilo u DIK-u je samo početak buduće saradnje DPS-a i DF-a“, zaključila je ona, govoreći o sjednici Državne izborne komisije, na kojoj nije utvrđena kandidatura Spajića, kada su predstavnici DPS-a u komisiji glasali protiv, a oni iz DF-a bili uzdržani.

17 Comments
  1. Radomir komentariše

    Zaboravice se DPS. Ono su trazili cetiri glasa za posao, vi trazite deset .

  2. Ivan M komentariše

    Mandića ne glasamo zato što je četnički vojvoda , a ne zato što ima „netrpeljivosti“ .

  3. Nemanja komentariše

    Oduzeli ste nam i san, da ce nakon pada DPS-a, napokon doci do demokratizacije crnogorskog drustva. Sve radite isto kao DPS. Lopovski sistem je ostao neokrnjen. Radite sve isto, sto je nesretni DPS radio svih ovih trideset i vise olovnih godina. Sigurni glas, ucjenivanje ljudi, zaposljavanje za glasove, sve, sve isto ……..

  4. Profi komentariše

    Samo da vam kazem Andrija Mandić je novi predsjednik crne gore jer u prvom krugu oko 3o posto uzima u drugom će razbiti mlada drastičnog eskobara ko ne vjeruje neka sačeka pa mi odgovori a to zna i amerika i escobar dps i milo u propast posle izbora u tri stranke se razbijaju preko 10 posto će im biti mnogo i to je pitanje

    1. Helga komentariše

      Andrija Mandic pa 2 mjesta prazo, pa sledeci

  5. max komentariše

    Ne plasira ne svako ko i malo normalno rezonuje i kapira zaključuje da je pogrešan izbor u ovom trenutku …previše je lupetao da bi sad mogao da ujedini narode….zašto nije Borovinić Bojović kandidat, žena koju svi iz DFa hvale? Ili je i ona kukavičje jaje? Oće li i Mandić sad da bude da je podmetnut od DPS , sad kad je počeo da priča o pomirenju i kako je grešan do sad bio?Dje su vikači?

  6. Vuksan Lekić komentariše

    Nijesu to građanisti, nego bagra lupeža koja je imala debele koristi od režima DPSa. To su sitne ribe Milovog režima ,koje su se ispod radara sistema bavile sitnim kriminalom i malverzacijama. Takođe i režimske tzv NVO i nihovi aktivisti.
    Oni sebe zovu građanskom opcijom, a u stvari su bezkarakterna,bezmuda, gomila stajnjaka.

  7. neko komentariše

    Nebih da utičem na bilo čije mišljenje ali mene interesuje da u slučaju da u drugom krugu Milo pobijedi Mandića hoće li dotični da podnese teret i da napusti politiku? Samo insistiranje na tome da bude predsjednik države je legitimno ali u praksi ne mora ništa da znači jer mislim da sa 30% podrške se ne može pobijediti. Legitimno je i reći baš me briga za narod i državu hoću ja da budem predsjednik ali onda ne treba da priča da je cilj samo da se smjeni Milo. Građanski blok će ili podržati Mila ili će ostati kod kuće. Mandić teško da može pobijediti MIla.

  8. Zoran komentariše

    Oni koji se boje Androvog uspeha, koji nikada nijesu mogli da se pomire da je cijenjen kod običnog naroda, ti i sada pokušavaju da spriječi njegovu gotovo sigurnu pobjedu.

  9. Pavle komentariše

    Što više zasipaju ovaj narod raznim lažima o Andriji Mandiću, to je narod uporniji jer znaju da je on čovjek bez mrlje u svom političkom životu.

  10. mim sindikat komentariše

    Uz gospodina Mandića pobjeda je sigurna!

  11. Lazo komentariše

    Samo vi odgovorite hocete li podrzati anti DPS kandidata u drugom krugu, umjesto prozivki jedinom kandidatu koji je cistog obraza usao u ovu izbornu trku.

  12. marko komentariše

    Gospodin Mandić je pravo lice za predsjednika Crne Gore i njenih gradjana, svida mi se sto vodi pomirljivu kampanju i sto je spreman da prizna neke greske u proslosti cega nema kod politicke koinkurencije, mislio sam da glasam za evropu sad ali posle one afere sa Milojkom zgadili su mi se. Moja portodica i svih nasih sedam glasova ide gospodinu Mndiću.

  13. Milodarka komentariše

    Jedini pravi narodni kandidat koji se ne stidi toga KO JE I ŠTO JE JE ANDRIJA MANDIĆ!!!

  14. maki komentariše

    Zbog nas i zbog naše djece ANDRIJA DO POBJEDE!

  15. Jovana komentariše

    Milojkove lazi su u startu ugasile Milatovicevu kampanju, razocarana sam.

  16. Desa komentariše

    Narod nema hljeba da jede , a oni stanove po Beogradu i vile po moru za dva mjeseca ministrovanja. Evropa nikad Df 19. marta do pobjede.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.