„To Montenegro“: Čekamo zvanično rješenje o Radoviću

0

Nakon što Uprava za inspekcijske poslove (UIP) donese zvanično rješenje u vezi mogućeg nezakonitog zaposlenja Saše Radovića na poziciju vršioca dužnosti izvršnog direktora, kompanija „To Montenegro“ će postupiti u skladu sa zakonom i predmetnim rješenjem.

Ovo je „Vijestima“ saopšteno iz nacionalnog avio prevoznika, upitani da prokomentarišu kako će u postupiti nakon što su danas inspektori Uprave sačinili zapisnik o izvršenom inspekcijskom nazdoru i konstatovali da je „To Montenegro“ Radovića zaposlio suprotno Zakonom o radu.

„Inspekcija rada nije donijela Rješenje, već je uručila Zapisnik o izvršenju inspekcijskog pregleda, na koje je dala rok za izjašnjenje. Nakon donošenja Rješenja, kompanija ‘To Montenegro’ će postupiti u skladu sa zakonom i predmetnim rješenjem“, naveli su iz kompanije.

Iz UIP su ranije danas saopštili da nepravilnost može biti otklonjena otkazom ugovora o radu zaključenim sa Radovićem, s tim što u slučaju vraćanja sporne otpremnine od strane njega više ne bi postojale smetnje za zasnivanje radnog odnosa.

Radovića je Vlada premijera Dritana Abazovića imenovala na pomenutu poziciju u „To Montenegro“ 15. decembra.

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ uputila je 30. decembra prošle godine dopis Radoviću, tražeći da vrati 76 hiljada evra koje su mu isplaćene na ime otpremnine.

Članom Zakona o radu je predviđeno da zaposleni koji je primio otpremninu po osnovu sporazumnog prestanka radnog odnosa ne može zasnovati radni odnos u privrednom društvu čiji je osnivač država u period od pet godina od momenta isplate otpremnine, ukoliko prethodno nije vratilo cjelokupan iznos otpremnine, a to su konstotovali i inspektori Uprave u zapisniku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.