Planule ulaznice za pojedine sportove na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine

0

Paketi karata za nekoliko sportova, uključujući mačevanje, penjanje i skejtbording za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine već su rasprodati.

Srećnici koji su izvučeni među tri miliona prijavljenih u izvlačenju za ovu prvu fazu prodaje sa tri miliona ulaznica u igri, ali samo u paketima od minimalno tri i maksimalno 30 ulaznica, više ne mogu naći karte za čak sedam sportova.

Mačevanje, penjanje, BMX fristajl, BMX rejsing, skejtebording, triatlon i brejkdens više nisu dostupni, preciziraju organizatori. Prodaja paketa započela je 15. februara, sa gotovo milion ulaznica od tri miliona puštenih u prodaju, koje su koštale 24 evra.

Među najtraženijim sportovima u ovoj prvoj fazi su atletika, odbojka na pijesku i fudbal i to upravo ovim redom.

Ali nisu sve ulaznice za ove sportove, koje su već rasprodate, puštene u prodaju tokom ove prve faze. Oni koji žele ulaznice za ove sportove moći će da okušaju sreću u drugoj fazi“, kažu organizatori.

Od 15. marta otvara se nova faza prodaje kada će gotovo sedam miliona ulaznica biti u maloprodaji. Po završetku prve faze prodaje po paketima, od 15. marta do 20. aprila održaće se novo izvlačenje za koje počinje prodaja 15. maja.

Prodaja po paketima stvara dosta zabune jer su ljudi prisiljeni da kupuju karte za neke sportove koje i ne žele da gledaju.

Nezadovoljni će moći da iskoriste fazu preprodaje ulaznica koja će se održati kasnije“, preciziraju organizatori.

Ukupno će u prodaji biti gotovo 13.5 miliona ulaznica – deset miliona za Olimpijske igre i 3.5 miliona za Paraolimpijske igre. Planirani prihod od ulaznica trebao bi da bude 1,4 milijardi evra.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.