Selektor BiH tvrdi da nije nemoguća pobjeda sa 19+ poena razlike nad Crnom Gorom

0

Selekcija Bosne i Hercegovine čeka poslednji FIBA prozor u kvalifikacijama za Mundobasket sa ciljem da u duelima sa Crnom Gorom i Mađarskom napravi podvig i stigne do plasmana na Svjetsko prvenstvo, prvo u istoriji.

Na puta ka ostvarenju sna, izabranici Adisa Bećiragića će zaista morati da naprave podvig. Moraće da pobijede Crnu Goru u Tuzli sa više od 19 poena razlike, a zatim će morati da pobjede i Mađarsku u gostima. Utakmica protiv Crne Gore na programu je 23. februara, dok je duel sa Mađarskom na programu tri dana kasnije.

Mnogo je kalkulacija i matematičkih računica, ali prije svega nama treba pobjeda. Sve ostalo je bespotrebno i računati. Da li je moguće dobiti Crnu Goru dvadeset razlike? Ja ni život ne gledam po nekoj logici stvari nego po trenutku. Isto tako će biti i utakmica. Ko u tom trenutku bude bolji, raspoloženiji, koncentrisaniji. Sve je moguće. Najbitnije je da mi budemo spremni za sve treninge i za sve ono što nas očekuje, računajući i utakmicu. Moramo pokazati želju da se plasiramo na Mundobasket a onda je sve moguće“, rekao je selektor Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić, pa nastavio:

Pred nama je težak zadatak. Ovakve utakmice nose posebnu psihologiju. Ekipe se spremaju tri, četiri dana. Mnogo je važna atmosfera, zajedništvo i energija, možda nekada i više nego taktika. Ja se nadam da ćemo uz pomoć publike sve to i prikazati“.

BiH će morati da pobijedi Crnu Goru sa više od 19 razlike ukoliko želi, a očigledno je da želi da drži sudbinu u svojim rukama. U slučaju da Crna Gora pobijedi u Tuzli, sve je gotovo, Crna Gora ide na Mundobasket.

Ukoliko pobijedi BiH sa manje od 19 poena razlike, moraće da pobijedi Mađarsku u gostima, a da se nada porazu Crne Gore od Češke u Podgorici. U slučaju da BiH pobijedi Crnu Goru sa više od 19 poena razlike, ponovo će morati da pobijedi Mađarsku u gostima kako bi stigla do Svjetskog prvenstva.

(sk)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.