Bajden iznenada posjetio Kijev: Prošetao gradom sa Zelenskim dok se svuda čuju sirene za uzbunu

1

Američki predsjednik Džozef Bajden stigao je danas u iznenadnu posjetu Kijevu. Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski objavio je fotografiju sa Bajdenom na svojim društvenim mrežama.

„Vaša posjeta je izuzetno važan znak podrške svim Ukrajincima“, napisao je Vladimir Zelenski na svom zvaničnom Telegram kanalu.

Bijela kuća je prvobitno izdala saopštenje da Bajden ne planira da posjeti Ukrajinu tokom svog putovanja u Evropu.

Kako su mediji tada preneli, putovanje bi bilo previše teško sa logističke strane, jer bi podrazumijevalo 10 sati vožnje vozom ili opasan let. Vijest o njegovom dolasku objavljena je takođe na društvenim mrežama, gdje su se pojavili i snimci njegove šetnje sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim. Bajden se sa Zelenskim prošetao centrom grada, dok je gomila fotoreportera oko njih.

Na snimku se mogu čuti i sirene za uzbunu.

 

Ovo je Bajdenova prva posjeta Kijevu u funkciji predsjednika Sjedinjenih Država, i to u trenutku dok je zemlja u ratu sa susjednom Rusijom.

Upravo iz tog razloga, ne očekuje se da će Bajden ostati u Kijevu više od par sati, ali je iznenadna posjeta ocijenjena kao istorijska. Između ostalog, jer se dešava u nedjelji kada je počeo rat u Ukrajini prije godinu dana.

(Izvor: Agencije)

1 Comment
  1. Ranko komentariše

    Zna li Bajden jeli došao ili pošao!?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.